5 leuke tips voor Parijs

5 leuke tips in Parijs

Vijf leuke tips voor een paar dagen Parijs

“Plannen om naar Parijs te gaan? Dan is het ook goed om te weten hoe. Je kunt bijvoorbeeld zelf met de auto gaan of met de Thalys. Maar heb je al eens aan vliegen gedacht? Je kunt voordelig van Schiphol naar Orly Sud met Transavia.

Wij hebben vijf leuke tips voor je die je verblijf in Parijs nog leuker zullen maken. Tips die je niet snel ergens anders zult tegenkomen maar die in elk geval wel de moeite waard zijn om te lezen en inspiratie op te doen.

Leuke tips Parijs 1 – Romantisch Parijs, maar waar?

Voor een bijzonder plekje in Parijs moet je naar het Canal Saint-Martin.

Dit vind je vanaf de Place de la Bastille tot aan het Bassin de la Villette. Op de kruising van de Boulevard Jules Ferry, Quai de Jemmappes en de Rue du Faubourg de Temple kom je tot een verrassende ontdekking (Metro Republique).

Het kanaal komt hier uit een tunnel en gaat verder via diverse sluizen. Vanaf hier kun je aan 2 kanten heerlijk flaneren. Op zondag is een deel alleen bestemd voor voetgangers, fietsers en skaters. Maar elke dag en in elk seizoen is dit stukje van het Canal Saint-Martin een bijzondere plek.

Er staan genoeg banken langs het kanaal om een romantisch plekje te vinden. Koop ergens een goede fles wijn, wat kaas en geniet in de avondzon van elkaar en deze bijzondere plek in Parijs!

Leuk: La Vache dans les Vignes op 46 Quai de Jemmappes verkoopt kaas èn wijn!

Zoek je nog een romantisch hotel in Parijs? Klik  dan hier!

Leuke tips Parijs 2 – gezellig adres om in Parijs te eten.

Lekker plekje in Parijs

Als je wilt genieten van een gezellige sfeer, lekker eten en goede wijn dan maakt Parijs het je niet gemakkelijk.

Het aanbod is zo enorm dat kiezen best lastig is. Bij de toeristische trekpleisters betaal je al gauw teveel en is de kwaliteit vaak niet in verhouding tot de prijs. Maar er zijn genoeg restaurants waar je wèl goed, gezellig en betaalbaar kunt eten.

Zo’n bijzondere plek vind je zelfs vlakbij de Eiffeltoren in de Rue Saint Dominique ligt Café Constant. Je kunt er niet reserveren en soms staat er een rij. Maar die staat er niet voor niets. Het is er heel gezellig, je kunt voortreffelijk eten en de prijzen zijn heel vriendelijk.

Op deze plek vind je in de Rue Saint Dominique naast elkaar trouwens nog 5 goede restaurants.

Overal in Parijs vind je trouwens gelegenheden waar de Parijzenaar zelf gaat lunchen of dineren. Je vindt ze in het boekje „Heerlijk Parijs” van Trish Deseine dat in een Nederlandse vertaling verkrijgbaar is. Het staat vol smakelijke tips, goede restaurants èn (kook)winkels in Parijs.

Leuke tips Parijs 3 – bijzondere plek in Parijs, La Butte aux Cailles

Butte aux Cailles

Parijs buiten het centrum is extra leuk want je valt er van de ene verrassing in de andere.

Zo’n verrassing is bijvoorbeeld La Butte aux Cailles die je vlakbij de Place d’Italie vindt (metro 5, 6 en 7).  Ga naar metrostation Corvisart en loop door de passage naast een groot flatgebouw en je komt in een andere wereld. Eerst in een parkje en dan in één van de leukste wijken van Parijs!

Even later sta je in de Rue de 5 Diamants en begint een artistieke wijk vol aparte winkeltjes, café’s en restaurants. Let in de straatjes vooral op de muurschilderingen. Gemaakt door de kunstenaars die in de wijk wonen.

Tenslotte raden wij je aan om zwemkleding mee te nemen want op de Place Paul Velaine ligt een origineel zwembad. De Piscine de la Butte-aux-Cailles wordt gevoed met bronwater van 28 graden uit een 532 meter diepe put onder Parijs.

Meer over La Butte aux Cailles

Leuke tips Parijs 4 – Altijd leuk met de familie en kinderen

Leuke tips Parijs: een luchtballon

Een onvergetelijke ervaring als je met kinderen naar Parijs gaat is een tocht in een luchtballon!

Als je vanaf de Eiffeltoren stroomafwaarts langs de Seine loopt zie je op een gegeven moment aan je linkerhand een groot park. Met de metro neem je Javel – André Citroën (10) of Ballard (8)

Het Parc André Citroën is in 1992 aangelegd op een plek waar tot de jaren 70 de autofabrieken van Citroën lagen. Kinderen kunnen zich er op 14 hectare lekker uitleven, maar de grote attractie staat, of beter gezegd zweeft, midden op het grote plantsoen.

Le Ballon de Parijs is een immense luchtballon waarmee je tot 150 meter hoogte stijgt voor een spectaculair uitzicht over Parijs. Wie heeft er ooit de Eiffeltoren vanuit een luchtballon gezien? De attractie is voor kids tot 12 jaar zelfs gratis met begeleiding van een volwassene. De leeftijd moet je met een id-kaart aantonen.

Leuke tips Parijs 5 – Ontdek Parijs met het eBook Parijs!

het eBook Parijs!

Het unieke eBook Parijs! bevat 70 pagina’s boordevol tips om het maximale uit je bezoek aan Parijs te halen

In dit eBook lees je alles wat je moet weten voor een bezoek aan Parijs. Het eBook Parijs! is een musthave om Parijs op een andere manier te ontdekken. Bijvoorbeeld met een wandeling langs de Seine waarmee je de leukste en lekkerste plekjes langs de beroemde rivier ontdekt.

Met het eBook Parijs! kom je bijna vanzelf op bijzondere plekjes in Parijs en zie je natuurlijk ook de bekende attracties. De nadruk ligt echter op de mooie plekjes en wijken zoals:

  • de gezellige wijk Le Marais
  • de Place de la Bastille
  • de Promenade Plantée (wandelpromenade op hoog niveau)
  • de warenhuizen van Parijs
  • Tips voor Parijs met kids

Dit is slechts een greep uit de enorme hoeveelheid tips.  Het eBook verdient zichzelf terug want je bespaart niet alleen veel tijd voor de voorbereiding van je trip naar Parijs maar er staan ook handige tips in over hotels, de metro en hoe je het best tickets voor de Thalys kunt kopen.

Het eBook Parijs! kun je hier downloaden

© foto’s eRCeeMedia en FrankrijkBinnendoor

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen