Bijzondere routes in Denemarken

Bijzondere route in Denemarken?

De Margrietroute in Denemarken

Ben je liefhebber van fiets- en wandeltochten tijdens je vakantie? Denk dan eens aan vakantie vieren in Denemarken. Met een oppervlakte iets groter dan Nederland en slechts 5,6 miljoen inwoners biedt het Deense eilandenrijk een oase van rust en ruimte. Daarnaast is er volop natuurschoon.

De Margrietroute in Denemarken

Een bijzondere (auto)route is de Margrietroute, langs meer dan tweehonderd bezienswaardigheden in Denemarken.

De route loopt door het hele eilandenrijk en is overal op te pikken door de bruine bordjes met margriet te volgen. De Margriet is de lievelingsbloem van de Deense koningin Margrethe II, die dé toeristische route van Denemarken ook officieel heeft geopend.

Mooi om via de Margrietroute te verkennen zijn de eilanden:

  • Seeland
  • Lolland
  • Falster
  • en Møn

Op Seeland vind je restanten uit de Vikingtijd, zoals in Roskilde, waar je enkele Vikingschepen kunt bewonderen die uit de fjord zijn opgevist. De Margrietroute loopt ook langs Stevns Klint, één van de vijf UNESCO Werelderfgoed locaties in Denemarken.

Volg je de route verder naar het zuiden, dan kom je bij de imponerende krijtrotsen van het eiland Møn, waar je op het strand eeuwenoude fossielen kunt vinden. De eilanden in Oost-Denemarken zijn vanaf Duitsland gemakkelijk en snel te bereiken via de veerboten van rederij Scandlines.

De Heerweg in Denemarken

Fietsen op de Heerweg in Denemarken

Fietsen op de Heerweg in Denemarken

Een bijzondere omgeving om te voet of per fiets te ontdekken is het gebied rondom de eeuwenoude handelsweg Hærvejen.

De 500 km lange Heerweg loopt dwars door Jutland. De Heerweg verbindt de Duitse’ Ochsenweg’ met de Noorse ‘Skt. Olavsleden’ en was vroeger een handelsroute en bedevaartsweg.

Duizenden jaren geleden werd deze route intensief gebruikt door pelgrims, veehandelaren, kooplieden, edelen etc. Door het vele gebruik is er een natuurlijke route ontstaan en groeide het in de loop der jaren mee met het landschap.

Vandaag de dag biedt de route momenten van rust, stilte en ontspanning voor wandelaars en fietsers. Onderweg kom je langs historische plekken, zoals grafheuvels uit de bronstijd of overblijfselen van het koninklijk kasteel Skodborghus.

In het gebied rondom het Bølling meer, in de buurt van de oude Koningstad Viborg, bevindt zich de op twee na oudste stenentijdperk nederzetting. Hier heeft men in 1950 de ‘Man van Tollund’ gevonden, het waarschijnlijk best bewaarde veenlijk ter wereld.

19 camper routes in Denemarken

Camper route Denemarken

19 thema’s en fraaie camper routes in Denemarken

Speciaal voor kampeerders zijn 19 themaroutes samengesteld, door heel Denemarken.

De keuze is zeer gevarieerd, van wijnroute en eilandenroute tot museumroute en kastelenroute.

De routes staan allemaal online en kunnen uitgeprint worden

Meer tips over vakantie en routes in Denemarken:

(deze informatie kwam tot stand in samenwerking met Visit Denmark)

(© informatie en foto’s Visit Denmark)

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen