Vakantie Noord-Frankrijk

Tips vankantie Noord-Frankrijk

Tips vakantie en stedentrips Noord-Frankrijk

Een vakantie in Noord-Frankrijk is dichterbij dan je denkt. Een autovakantie of een vakantiehuis in het noorden van Frankrijk biedt talloze mogelijkheden voor een lang weekend, midweek een week of misschien zelfs wel een paar weken er tussen uit.

Tips voor autovakanties in het noorden van Frankrijk

Dit zijn de reisorganisaties die wij tippen voor een autovakantie,  een vakantie of lang weekend in Noord-Frankrijk. Via de links kom je direct bij de actuele aanbiedingen in Noord-Frankrijk

Vakantieparken en vakantiehuizen in Noord-Frankrijk

Vakantie in Noord-Frankrijk

De keuze voor een verblijf is ruim en varieert van een vakantiehuis of vakantieparkcamping, hotel tot een gezellige Franse gîte of een chambre d’hôte. Dit laatste is een kamer inclusief ontbijt bij een particulier. Je komt ze werkelijk in heel Frankrijk tegen (bed and breakfast).

Ideaal en vooral kindvriendelijk zijn de mooie vakantieparken van Center Parcs en Pierre et Vacances in het noorden van Frankrijk. Je vindt deze fraaie vakantieparken aan de kust van Normandië, Bretagne en Picardië maar ook in de prachtige Loirestreek, de Elzas en niet ver van de champagnestreek bij Reims.

Absolute topper in Noord-Frankrijk is Disneyland Paris en natuurlijk Parijs zelf maar vergeet ook de mooie stad Lille niet! Vanaf Breda ligt Lille maar op 185 km. De stad heeft een supergezellig centrum met veel winkels, café’s en restaurants.

De afstanden naar Noord-Frankrijk vallen mee. Vanaf Breda zijn deze globaal:

Het is dus haalbaar om binnen 8 uur met de auto op de plaats van bestemming te zijn.

Met de Thalys en TGV zit je zelfs binnen een paar uur in mooie steden zoals Parijs of Lille.

Frankrijk is één van de populairste vakantielanden

Vakantie in de Elzas

Frankrijk is al vele jaren één van de meest populaire vakantielanden en terecht.

De mogelijkheden zijn gevarieerd en bieden voor jong en oud allerlei opties voor een ontspannen of juist een sportieve vakantie. Kunst en Cultuur worden in Frankrijk met een hoofdletter geschreven terwijl voor de liefhebber van lekker eten en drinken ook de noordelijke regio’s bijzonder veel te bieden hebben.

De variatie in het landschap is groot. Aan de kust vind je kilometers lange zandstranden maar ook indrukwekkende krijtrotsen zoals bijvoorbeeld bij Étretat. De spannende wandelpaden hoog boven de zee nodigen uit tot prachtige wandeltochten.

Liefhebbers van bos zullen aan hun trekken komen in de Ardennen en Elzas maar denk ook eens aan de bossen ten noorden en westen van Parijs! Vergeet vooral de wijngaarden niet in de streken van de Champagne, Elzas, Bourgogne en Loire.

Wandelen en fietsen

Frankrijk was al een wandelland bij uitstek maar de laatste jaren wordt er ook veel aandacht aan de fietser geschonken. In het hele land en ook in het noorden worden fietspaden en -routes aangelegd. De routes gaan veelal over rustige binnenwegen en de fietspaden zijn vrij van gemotoriseerd verkeer.

Één van de mooiste fietsroutes vind langs de Loire: La Loire à Vélo. Mountainbikers die een uitdaging niet uit de weg gaan kunnen in de Ardennen en de Elzas hun hart ophalen .

Voor wandelaars tippen wij vooral de wijngaarden van de Champagnestreek, de Elzas, Bourgogne en de Loirestreek.

Met kinderen en Pretparken

Voor vakanties met kinderen zijn er in het noorden van Frankrijk veel mogelijkheden.

Er zijn meerdere attractieparken zoals natuurlijk Disneyland® Paris maar ook Parc Asterix is voor de kinderen een belevenis. In Lotharingen ligt dan nog het voormalige Walibi Schrumpf, dat tegenwoordig Walygator Parc heet.

Verder zijn er talloze kleinere pret- en attractieparken. Maar met de kids zijn er ook heerlijke campingvakanties op luxe campings met stacaravans, boomhutten en lodges op campings met veel speelmogelijkheden.

Vakantiehuizen en Vakantieparken Frankrijk

Je kunt ook met onze slimme zoekmachine snel de beste aanbiedingen vinden. De aanbiedingen boek je vervolgens direct via atraveo (TUI Groep):

Meer tips op DichtbijOpVakantie

Tips voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk vind je natuurlijk op onze website:

Maar als je werkelijk alles over Frankrijk en de vakantiemogelijkheden wilt weten dan kun je heel goed terecht op de websites van:

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen