Luxemburg, tips voor de vakantie

Dichtbij op vakantie in Luxemburg

Vakantie of een weekendje Luxemburg

Luxemburg als vakantieland biedt de vakantieganger op ca 200 km van de Nederlandse grens een gevarieerd en heuvelachtig landschap waar pittoreske dorpjes en riviertjes voor een prachtige omgeving zorgen om lekker te wandelen, te fietsen of te mountainbiken.

Het kleinste land van de Benelux heeft  meer te bieden dan je misschien op het eerste oog zou denken en dan bedoelen wij niet de altijd lage benzineprijs, dat is wel mooi meegenomen als je in Luxemburg bent.

Hier geven wij je onze beste tips voor de vakantie in Luxemburg.

Tips voor de vakantie in Luxemburg

Plan je een vakantie in Luxemburg? Dan kun je eens kijken bij deze goede reisorganisaties (volgorde conform aanbod). Met 1 klik kom je direct bij alle actuele aanbiedingen van de gekozen reisorganisatie

Als je van rust, natuur en cultuur houdt zul je in Luxemburg volledig aan je trekken komen.

Er zijn goede mogelijkheden om een vakantiehuis te huren en van daaruit het mooiste van Luxemburg te ontdekken.

De hoofdstad Luxemburg

De hoofdstad Luxemburg kent een rijke historie en dat is in deze oude vestingstad goed te merken. Geleven op de Bock-rots was dit de plek waar graaf Siegfried in 963 een stadsmuur liet bouwen en zo ontstond uiteindelijk Luxemburg als stad.

Er is een heel mooi bosrijk en heuvelachtig gebied dat Petite Suisse wordt genoemd ofwel Klein Zwitserland. En op een relatief korte afstand van Nederland kun je hier prima ook voor een lang weekend of bijvoorbeeld een midweek naar toe. Er zijn heel Luxemburg meerdere vakantieparken en campings

Het noorden van Luxemburg sluit aan op de Belgische Ardennen en is heuvelachtig met veel bos, snelstromende beekjes en riviertjes. Absoluut een wandelparadijs met bekende plaatsen als Diekirch, Clervaux, Vianden en Esch-sur-Sure met zijn stuwmeer.

Bij Aktivatours vind je een aantal heel mooie wandelvakanties!

De 5 streken van Luxemburg

Luxemburg is in 5 gebieden in te delen:

  1. De hoofdstad Luxemburg en omgeving waar de hoogte varieert van 230 tot 408 meter. De stad Luxemburg heeft een rijke geschiedenis  en vooral de vestingwerken zijn indrukwekkend. Zij behoren dan ook tot het Unesco Werelderfgoed.  Maar er is veel meer te zien zoal het Groothertogelijk paleis, de Kathedraal Onze Lieve Vrouw van Luxemburg en het gezellige oude stadscentrum. In de omgeving is de vallei van de Zeven Kastelen de moeite waard.
  2. De Luxemburgse Ardennen  vormen de grens met België en is het land van bos, vlaktes en versterkte burchten. Riviertjes en snelstromende beken maken het tot een avontuurlijke streek waar leuke plaatsen liggen zoals Diekirch, Ettelbruck en Weiswampach
  3. Het Mullerthal met Luxemburgs Klein Zwitserland  is een indrukwekkend mooie streek met een fraai landschap dat varieert van rare rotsformaties en rivieren zoals de Sûre. Je kunt er prima fietsen en wandelen. De bekendste plaats is hier ongetwijfeld Echternach met een oude Benedictijnenabdij.
  4. De Moezelstreek  is ook een gevarieerde streek met veel natuur. De rivier bepaalt hier het landschap maar ook de wijngaarden vormen hier een aantrekkelijk gebied. Bijzonder is ook  het natuurreservaat Half Réimech. In de Moezelstreek vind je ook nog eens de beste restaurants van het land!
  5. Het land van de Rode Aarde  is eigenlijk Sud.  Ooit was het een industriële streek maar de tijd heeft het gebied veranderd.  De dieprode en ijzerhoudende grond herbergden talloze mijnen. Maar tegenwoordig vind je in Sud vooral een trendy winkel en shop gebied. Waarschijnlijk ingegeven door de universiteitsstad Esch-sur-Alzette. In elk geval zul je je in de omgeving van Dudelange, Differdange en Esch-sur-Alzette geen moment vervelen!

Tips

Voor een onvergetelijke vakantie in Luxemburg vindt u  op onze website veel informatie.

Kijk vooral eens bij de vakantiehuizen en vakantieparken en campings om zelf je vakantie in Luxemburg  te kunnen regelen.

Met onze informatie en tips helpen wij u op weg naar een heerlijke tijd in Luxemburg.

Maar als u werkelijk alles over Luxemburg en de vakantiemogelijkheden wilt weten dan kunt u natuurlijk ook terecht op de website van het Office du Tourisme National van Luxemburg.

Meer weten over de historie van Luxemburg? Dan is een bezoekje aan Wikipedia een goed begin.

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen