Fietsvakanties

Dichtbij fietsvakantie

Dichtbij fietsvakanties

Een korte of lange vakantie, een weekendje weg of een midweek, het zijn opties om eens heerlijk van de natuur te genieten en er met de fiets op uit te gaan. Een fietsvakantie brengt je dichtbij de natuur en laat je de omgeving van de vakantiebestemming op een aantrekkelijke manier ontdekken. Ook hebben wij gezocht naar vakantiehuizen, fietsreizen en leuke hotels in een aantrekkelijke fietsomgeving.

Goede reisorganisaties met fietsvakanties

Dit is onze topselectie voor reisorganisaties met fietsvakanties in Nederland en omliggende landen.

 1. De Jong Intra Vakanties
 2. Kras
 3. SNP Natuurreizen van ANWB
 4. Pharos Reizen ANWB
 5. Aktivatours

Fietsen wordt ook in het buitenland steeds populairder en ook daar komen er bijna wekelijks nieuwe of aangepaste routes bij. DichtbijOpVakantie is daarom op zoek gegaan naar leuke fietsgebieden in:

Fietsvakantie voor het hele gezin of lekker met z’n tweetjes

Een fietsvakantie is er voor het hele gezin maar ook voor de fietser die in zijn vakantie een stevige uitdaging wil.

Lekker met zijn tweetjes er op uit? Een fietsvakantie is er voor iedereen! Zoek je het in vlakke ritten of juiste liever een heuvel op en natuurlijk weer af? Er zijn zoveel mogelijkheden om te fietsen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet terwijl dat nou juist wel de bedoeling is van een leuke fietsvakantie :-)

Wat is nu een mooie fietsvakantie in Nederland? Voor de één is dat ontspannen in een hotel en in de omgeving fietstochten maken. Maar dat kun je ook vanuit een vakantiehuis of vanaf een camping. Anderen kiezen er voor om een trektocht te maken. Wij geven graag een aantal suggesties voor een kort of langer verblijf voor een heerlijke fietsvakantie.

Naast tips voor leuke fietsgebieden treft u ook informatie aan over reisorganisaties die fietsreizen aanbieden. Het is ook leuk om om zelf uw fietsvakantie uit te stippelen.

Tips om uw eigen fietsvakantie samen te stellen:

 • Lekker van vrijdag tot maandag met een langweekend in een vakantiehuis is een ideale manier om de omgeving op de fiets nader te verkennen. Tegenwoordig zijn er ook veel vakantieparken die deze mogelijkheid bieden inclusief fietsverhuur. Ook een midweek vakantie leent zich hier uitstekend voor.
 • Ooit wel eens gedacht om een langweekend en een midweek aansluitend te combineren? Plan eens een lang weekend van vrijdag tot maandag bij plaats A en eensluitend een midweek bij plaats B. Een prima manier om een groter gebied in één week met de fiets te ontdekken.
 • Kies je voor gemak dan kun je natuurlijk ook een compleet verzorgde fietsvakantie boeken met of zonder je eigen fiets.

Goed voorbereid op pad

 • Als je wekelijks tochten maakt van 20 tot 25 km kun je dit na enige tijd zonder problemen uitbreiden tot bijvoorbeeld één of twee keer per week een afstand van 40 tot 50 km.
 • Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je de omgeving kent. GPS is handig maar niet altijd! Zorg dus ook dat je een fietskaart hebt. In Nederland kun je natuurlijk ook de speciale fietsroutes volgen. Dan rij je van knooppunt naar knooppunt of je volgt een lange afstandsroute
 • Het is voor de hand liggend maar wordt vaak vergeten! Zorg dat je een goede bandenplakset en een fietspompje bij je hebt. En bij onbestendig Nederlands weer een poncho of regenkleding.

Hier zijn nog wat handige links over fietsvakanties:

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen