Kindvriendelijke vakanties

kindvriendelijke vakanties

Tips voor vakanties met kinderen

Met de kinderen op vakantie gaan vergt andere keuzes dan wanneer je met z’n tweetjes gaat.

Handige tips voor een vakantie met kids

Als je wilt genieten van een lekkere vakantie met het hele gezin dan is het handig als je snel en overzichtelijk de weg vindt in het ruime aanbod. Gelukkig worden er steeds meer kindvriendelijke vakanties aangeboden en ook een weekend of midweek met de kids ligt steeds meer voor de hand.

Juist dichtbij zul je dan vaak verrast zijn over de prachtige mogelijheden voor een leuke vakantie met de koters.

Of het nu de allerkleinsten zijn of de schoolgaande kinderen er is echt voor iedereen een geslaagde dichtbijvakantie te vinden.

Maar wat is nu eigenlijk een kindvriendelijke vakantie? Op die vraag is moeilijk een antwoord te geven maar volgens DichtbijOpVakantie.nl moet in elk geval aan de onderstaande voorwaarden worden voldaan:

  • Scroll en lees meer
    de kinderen moeten zich ter plekke kunnen vermaken met voldoende speelruimte ;
  • oppas of kinderopvang ter plekke zodat papa en mama ook eens met z’n tweetjes zijn;
  • de reis mag niet al te lang zijn (maximaal 5 á 600 km);
  • als er een kinderclub is dan is dat een pré;
  • slechtweer accommodatie in de buurt;
  • voor de grotere kinderen moeten er mogelijkheden zijn voor sport en avontuur;

Kindvriendelijke vakanties vind je ondermeer bij:

En dit zijn altijd succesnummers voor een dichtbijvakantie met kinderen:

Voor een onvergetelijke vakantie met kinderen ga je naar Legoland in Denemarken en natuurlijk naar Disneyland Paris. Kinderen raken niet uitgespeeld en ze zullen hun eerste ervaring in Legoland of Disneyland Paris ook nooit meer vergeten (de ouders en/of opa en oma overigens ook niet).

Wil je uitgebreid zoeken naar een vakantiehuis op een vakantiepark? Gebruk dan onze zoekmodule voor vakantiehuizen

Hotel, vakantiehuis of camping?

DichtbijOpVakantie.nl is op zoek gegaan naar leuke vakantieplekjes met de kinderen.

Waar vind ik nou een geschikt vakantiehuis? Met welke reisorganisatie kan ik het beste gaan? Zijn er speciale kinderreizen? Het zijn vragen waarop wij antwoorden hebben gevonden. U kunt hier uw voordeel mee doen, want op deze pagina vindt u de reisorganisaties met kindvriendelijk vakanties of korte trips zoals een weekendje weg.

vakantie met kinderen

De  bovenstaande links verwijzen direct naar het aanbod, maar mocht u rechtstreeks op de homepage van een aanbieder komen dan kunt u vaak in het zoekveld de term kindvriendelijk of gewoon kind intikken. Veel plezier!

Hotel

Los van de vraag waar je naar toe wilt gaan speelt ook de vraag voor welke accommodatie je kiest.

Met kinderen is het vaak plezierig als je kunt kiezen voor all-inclusive.Je hebt dan je vakantiebudget in de hand omdat alle extra’s en het eten en drinken in de prijs zijn opgenomen. Veelal worden all-inclusive vakanties aangeboden in combinatie met een verblijf in een hotel.

Het is afhankelijk van de leeftijd, maar met kinderen in een hotel is niet altijd even prettig.

Vakantiehuis of Vakantiepark

Vakantiehuis vinden

Als je kiest voor een vakantiewoning kunnen de kinderen profiteren van meer vrijheid en voelen zich daardoor meer op hun gemak. Omdat je de mogelijkheid hebt om zelf voor je eten te zorgen kun je dit ook beter op de wens van de kinderen afstemmen. En als de kinderen zich vermaken en het naar de zin hebben, zullen papa en mama ook van een heerlijke vakantie kunnen genieten.

Tip! Klik hier voor onze selectie met mooie vakantiehuizen

Een vakantiewoning kun je huren via een particulier, maar via het internet kun je eenvoudig bij een verhuurorganisatie boeken. Als je kiest voor een betrouwbare naam zul je ook de zekerheid hebben dat het gehuurde vakantiehuis bij aankomst ook daadwerkelijk bestaat.

Camping of luxe campingvakantie

Heb je een eigen tent of caravan? Dan kun je natuurlijk zelf ergens een leuk plaatsje reserveren. Als je met kleine kinderen gaat kies dan wel een camping waar ze kinderen treffen. Kids maken snel vriendjes en dat komt je vakantierust absoluut te goede.

Makkelijk en luxe is een kant en klare campingvakantie.

Tip: klik hier voor (luxe) campingvakanties met kinderen

Ideale bestemming met de Kids

Een vakantie in een vakantiepark is misschien wel de meest ideale bestemming met de kinderen.

Naast het comfort van een heerlijk vakantiehuisje heb je vaak overdekte sport- en speelgelegenheden, een zwembad en een overdekt centrum met restaurant(s), winkeltjes en vaak een supermarkt. Deze vakantieparken liggen meestal ook in mooie natuurgebieden zoals bos, heuvels of vlak bij het strand.

Met kinderen naar de kust is trouwens altijd een succes! Vooral met kleinere kinderen zal de aanwezigheid van water en zand tot heel veel speelgenot leiden. De kusten van Nederland, België en Noord-Frankrijk hebben wat dat betreft heel veel te bieden. Ook de Duitse kust kent veel mogelijkheden terwijl Denemarken ook mooie gebieden kent voor een strandvakantie.

Een weekend of midweek bij een attractiepark doet het ook altijd erg goed bij de Kids.

LegoLand, Disneyland Paris of Parc Asterix bij Parijs zullen van uw kids echte avonturiers maken. Papa en mama en zelfs opa en oma zullen zich ook weer even lekker jong voelen in een omgeving die voor de volle 100% procent er op is afgestemd om de kinderen een onvergetelijke tijd te laten doorbrengen.

Wil je echt gen kind aan de kinderen? Dan is een campingvakantie dé oplossing. En met de huidige luxe accommodaties is het voor kinderen ook nog eens ee feest!  Meer weten? Hier staan onze tips!

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen