België, vakantie of weekendje weg

Dichtbij op vakantie in België

Tips voor een vakantie of weekendje weg in België

Vanuit Nederland gezien ligt België natuurlijk om de hoek. Ideaal bijvoorbeeld om een vakantiehuis te huren.

In het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië zijn er talloze mogelijkheden om een heerlijke dichtbijvakantie door te brengen. Wij hebben onze favorieten op een rij gezet en delen deze graag met je.

Vakantiehuis huren in België

Omdat België lekker dichtbij Nederland ligt is het een topbestemming voor een lang weekend, midweek of een weekje er tussenuit. Hier zijn wat tips om genieten van een korte vakantie in België. Klik op een thema om direct naar de beschikbare vakantiehuizen  te gaan die wij met atraveo voor je hebben geselecteerd.

Waarom België leuk is voor een Dichtbijvakantie

De kust van de Nederlandse grens tot aan de Franse grens kent prachtige zandstranden met duinen en gezellige badplaatsplaatsen zoals:

  • Blankenberghe,
  • De Panne,
  • De Haan,
  • Knokke,
  • Oostende,
  • Zeebrugge

De 67 kilometer lange Vlaamse kust is vooral voor kinderen een uitdagende streek om zandkastelen te bouwen, te vliegeren of veilig te zwemmen in de zee.

Het binnenland en de steden in België

In het binnenland zijn het allereerst de mooie steden Brugge en Gent die de aandacht vragen.

Antwerpen is een fantastische stad waar het uitgaan en lekker eten wel uitgevonden lijkt. Nergens vind je zoveel gezellige café’s en restaurants als in de prachtige oude binnenstand van Antwerpen.

Ook in het binnenland zijn de Belgische Kempen en Belgisch Limburg uitstekend geschtikt voor een mooie fiets- of wandelvakantie.

En in het Franstalige Wallonië kun je ongekend genieten van de natuur in de Belgische Ardennen. De stad Brussel is trouwens ook een mooie bestemming voor een lekker lang gezellig weekend. Brussel is een fantastische stad waar je je geen moment zult vervelen!

Ontdek de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een vakantiebestemming die dichtbij is en toch heel anders.

Een aanrader! In de Ardennen vind je veel vakantiehuizen die ideaal zijn voor een lang weekend of midweek. Er zijn ook veel accommodaties voor gezelschappen van 8 of meer personen. Een echte bestemming voor een paar dagen er lekker tussen uit met familie of vrienden!

Lees ook onze tips over: wandel- en fietsvakanties  en natuur en recratie in België

Op vakantie naar België met een reisorganisatie?

Zoek je een vakantiehuis in de Ardennen? Dan tippen wij Ardennes Relais!  Je kunt ook eens kijken bij de parken van Landal GreenparksRoompot Vakanties en Center Parcs

 Stedentrips, cultuur en historie

Manneke Pis in BrusselStedentrips, cultuur en historie in België worden vooral bepaald door de tweetaligheid van het land. Waals en Vlaams vormen niet alleen de tegenstellingen in taal met Frans en Nederlands maar ook in cultuur en economie.

In de oude steden zoals Brussel, Leuven, Antwerpen, Gent, Brugge is nog veel moois qua oude architectuur bewaard gebleven en het is dan ook echt de moeite waard om deze steden eens te bezoeken.

In het oergezellige Antwerpen kun je niet om de schilderkunst van Rubens heen maar ook werken van schilders zoals Pieter Bruegel of Jan van Eyck zul je her en der in het land kunnen zien.

Vooral rond de 16e eeuw bereikte de Belgische schilderskunst een hoogtepunt. Een ander hoogtepunt in België is voor velen de ongekende hoeveelheid bieren die er worden gefabriceerd.

Natuurlijk is de Vlaamse friet ook wereldberoemd.

Tenslotte laten wij niet onvermeld dat Brussel het hoofdkwartier huisvest van de Europese Unie en de NAVO en dat maakt deze stad elke dag van de week tot een bruisende en gezellige stad. Vooral het oude historische centrum met de prachtige markt is indrukwekkend.

In Brussel ga je natuurlijk ook op zoek naar de plak waar Manneke Pies staat.  Brussel is met de trein heel goed bereikbaar. Je kunt er zelfs met de Tahlys naar toe! Onze tip is om de auto thuis te laten en comfortabel met de trein te gaan.

Vakantiehuizen en vakantieparken in België

Je kunt ook direct zoeken met onze handige zoekmodule. Maak hieronder je selectie en wij vinden meteen de beste aanbiedingen. Een reservering of boeking kun je meteen online regelen en je ontvangt van atraveo (TUI Groep) meteen een bevestiging. Zij zorgen ook voor de verdere afhandeling.

Tips:

Tips voor een onvergetelijke vakantie in België vindt u natuurlijk op onze website. Kijk vooral eens bij de

En als u werkelijk alles over toerisme in België en de vakantiemogelijkheden wilt weten dan kunt heel goed terecht op de website van Toerisme Vlaanderen of de website van toerisme in Brussel en Wallonië.Meer informatie over de historie van België? Dan is Wikipedia een goed begin.

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen