Treintickets Thalys en ICE naar Parijs en Berlijn

Thalys stedentrip

Treintickets hogesnelheidstrein

De beste manier om naar Parijs te gaan is met de Thalys!

Het is snel, gemakkelijk èn relaxed.  Ruim 3 en half uur na vertrek kun je al aan een lekkere espresso in Parijs zitten!  Met onze tips boek je tickets ook nog eens voordelig!

De komst van de hoge snelheidstrein heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de stedentrip. Vanaf 15 december 2013 rijdt Thalys zelfs 12x per dag naar Antwerpen en Brussel!

Nu kun je binnen een paar uur in steden zoals Berlijn en Parijs zitten. Tickets boek je eenvoudig online. Ook een hotel boeken is tegenwoordig een fluitje van een cent.

Wij beweren zelfs dat je binnen 10 minuten je eigen stedentrip online kunt regelen!

Als je op DichtbijOpVakantie leuke tips hebt ontdekt om een mooie stad te bezoeken dan helpen wij je hier op weg.

Het zelf treintickets boeken is gewoon heel eenvoudig. Een hotel reserveren (zelfs zonder aanbetaling) is in een paar simpele stappen zo geregeld met de zoekmodule rechts op de pagina.

Onze top 5 steden voor een dichtbij stedentrip met de trein naar

  1. Parijs (Thalys: 3 uur en 16 minuten)
  2. Berlijn (ICE: 6 uur en 11 minuten)
  3. Brussel (Thalys: 1 uur en 49 minuten) Tip:  nu 12 x per dag
  4. Antwerpen (Thalys: 1 uur en 11 minuten) Tip:  nu 12 x per dag
  5. Düsseldorf (ICE: 2 uur en 12 minuten)

Dit is niet alleen onze top 5 maar deze steden kom je in de meeste ranglijsten van populaire steden in België, Duitsland en Frankrijk tegen.

Stuk voor stuk topsteden om te shoppen, uit te gaan, lekker te eten en te genieten van de cultuur en historie van de stad. Al deze steden zijn met hoge snelheidstreinen te bereiken en wij helpen je met het vinden van de beste treintickets èn hotels.

Tips voor treintickets Thalys of de ICE

Met de trein naar Berlijn

In de top 5 zie je de reistijden vanaf Amsterdam met een directe verbinding (dus zonder overstap).

Zoals je ziet kun je tussen de middag zitten te lunchen in de gezellige wijk Le Marais in Parijs. Of vertrek ‘s-morgens zo vroeg mogelijk en aan het begin van de middag kun je al in Berlijn op de Kü lopen te shoppen want zo noemen de Berlijners lieftallig de fantastische winkelallee met de mooiste winkels en warenhuizen zoals Kaufhaus Des Westen

Thalystickets kun je direct boeken via 3 websites:

  • NS-International heeft sinds kort de website vernieuwd en een handige boekingsmodule waarmee je eenvoudig vanaf elk treinstation in Nederland je reis naar elke stad in Frankrijk boekt (zie hieronder, wij mogen deze boekinsmodule ook gebruiken!)
  • Voyages-SNCF is al vele jaren marktleider voor treinverkeer naar Frankrijk. Zelf gebruiken wij deze site veel als we naar Parijs gaan. SNCF-Voyages.com is handig, overzichtelijk en heeft een slimme prijskalender die de voordeligste tickets laat zien. Vooral handig als je bijvoorbeeld via Aken, Luik, Brussel of Antwerpen wilt reizen omdat je in Zuid-Nederland of België woont. Je kunt er ook tickets naar Duitse steden boeken.

Overigens worden deze kortingen ook verleend via SNCF-Voyages.com en NS-Hispeed.

Tip! reis je in het weekend? Let dan op speciale prijzen voor de 1e klas in de Thalys vaak supervoordelig!

Treintickets naar steden in Duitsland

Ons advies om je treintickets naar Duitsland online te boeken is eenvoudig. Via NS International gaat dit het meest eenvoudig. Je kunt ook wel direct via de website van DB Bahn boeken maar dat vonden wij erg omslachtig.

Gebruik de boekingsmodule van NS-Hispeed om direct online al je treintickets te zoeken naar de grote steden in Duitsland maar ook naar Brussel, Antwerpen, Parijs en andere Franse steden die met Thalys of de TGV bereikbaar zijn!

Je treintickets geregeld? Boek dan nu in 5 minuten een klasse hotel voor je eigen stedentrip


#Dichtbijtip » Boek nu met Landal Vroegboekkorting 2018

Landal Greenparks heeft voor 2018 weer prachtige aanbiedingen. Deze zijn ook te boeken voor de schoolvakanties zoals: de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomervakantie 2018. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. Je kunt nu boeken met Landal Vroegboekkorting 2018 tot 30%!

Bekijk de vroegboekkortingen »