Dichtbij Wandelvakanties

wandelvakanties

Dichtbij op vakantie – wandelvakanties

Wandelen brengt je dicht bij de natuur en het mooie is dat je het overal kunt doen. 

Wij helpen je graag op weg met tips voor een leuke wandelvakantie in:

Tijdens een wandeling kun je heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving waarin je loopt. Wandelen zorgt ook vaak voor leuke contacten onderweg. Kortom waar je ook wandelt, het is een vorm van recreatie die voor sommige zelfs tot sport is uitgegroeid.

Een wandelvakantie is goed voor lichaam en geest en met een goed paar schoenen en een goede wil kom je al een heel eind. Het is niet voor niets de meest beoefende vorm van sportieve recreatie die je op de meeste plaatsen in Nederland kunt doen.

Goede reisorganisaties met wandelvakanties

Wij hebben gezocht naar een paar goede reisorganisaties voor wandelvakantie die een aanbod hebben in de Nederland en de landen om ons heen. De letters geven het land  waar wandelreizen worden aangeboden. Dit  zijn onze aanbevelingen:

  1. Kras (Be, Du, Ne)
  2. SNP Natuurreizen ANWB ( Be, Du, Den, Fr,Lux, Ne)
  3. Aktivatours (Be, Du, Lux, Fr, Ne)
  4. Pharos Reizen ANWB (Be, Du, Ne)

Wil je zelf een hotel boeken? Kijk dan eerst op de site van Booking.com.

Er zijn altijd scherpe aanbiedingen, er is de grootste keus en je hoeft niet vooraf te betalen. Je betaalt pas bij vertrek uit het hotel mits je met een creditcard reserveert. Je kunt dan ook meestal tot vlak voor vertrek nog kosteloos annuleren (kijk naar de voorwaarden per hotel).

Met de zoekmodule hiernaast kun je ook direct zoeken naar een hotel.

Wandelvakanties in Nederland

Dichtbij wandelvakanties

Wat is nu een mooie wandelvakantie in Nederland?

Voor de één is dat ontspannen in een hotel en in de omgeving mooie wandelingen maken. Maar dat kun je ook vanuit een vakantiehuis of vanaf een camping. Anderen kiezen er voor om een trektocht te maken. Wij geven je een aantal suggesties voor een korte of langer wandelvakantie:

  • Een verblijf in een vakantiehuis is een prima manier om de omgeving al wandelend te ontdekken. Je kunt kiezen voor langweekend, weekend of langer verblijf in een gehuurde woning of bijvoorbeeld een vakantiepark.
  • Wil je lekker wandelen maar kies je voor gemak dan kun je ook kiezen voor een speciale wandelvakantie. Meestal verblijf je dan in een hotel. Je kunt dan in de mgeving wandelen maar ook vaak van hotel naar hotel. Je bagage wordt dan dagelijks naar het volgende hotel gebracht.
  • Je kunt natuurlijk ook een leuk plekje in Nederland zoeken om wandelend te verkennen. Een hotel boeken via internet is tegenwoordig een fluitje van een cent.

Wandelen in Nederland

Nederland is een wandelland bij uitstek en steeds meer mensen ontdekken het plezier van een wandeling in eigen land. Je kunt overal in Nederland wandelen en kiezen uit lange meerdaagse tochten maar ook talloze lokale wandelingen die variëren van een paar kilometer tot tochten van 15 à 25 km.

Vaak kunnen lokale wandelingen gecombineerd worden waardoor je grotere afstanden kunt afleggen. Ook tref je vaak een lokale wandeling aan die deels over het traject van LAW’s en streekpaden lopen.

Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) zijn meerdaagse wandelroute. Het netwerk beslaat in Nederland vele duizenden kilometers en ongeveer 25 LAW’s. De paden worden in twee richtingen bewegwijzerd met een wit-rood teken en verbinden verschillende regio’s en sluiten aan op internationale paden.

Streek wandelpadenStreekpaden zijn rondwandelingen met een regionaal karakter en zijn herkenbaar aan de geel-rode markering in beide richtingen. De wandeltochten variëren in lengte van 80 tot wel 357 km zoals het Veluwe Zwerfpad. De streekpaden en LAW’s worden onderhouden door het Wandelplatform en Nivon.

Naast deze wandelpaden zijn er ontelbare  wandelingen die lokaal zijn uitgezet. Vaak te herkennen aan gele, groene, blauwe, rode of zwarte plaatjes of bewegwijzering. Dit zijn over het algemeen altijd rondwandelingen die ook gecombineerd kunnen worden. Bij de VVV’s is over dit soort routes informatie verkrijgbaar. Bij de VVV’s kun je routes per provincie en op afstand zoeken.

Dit zijn ook nog een paar handige links:

Wandelen in het buitenland? Lees dan onze tips per land (kies een land in het menu boven in)

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen