Nederland

Dichtbij op vakantie in Nederland

Tips voor een vakantie of weekendje weg in Nederland

Nederland als vakantieland is natuurlijk lekker dichtbij. Lees onze tips voor een leuke dichtbijvakantie!

Voor de Nederlanders is Nederland nog vaak een onbekende bestemming als het om vakantie gaat. Ook veel Belgen denken voor een dichtbijvakantie nog lang niet altijd aan Nederland als vakantiebestemming.

Dat is jammer want Nederland is een fantastisch land om je vakantie, een lang-weekend of een midweek door te brengen. Wat dat betreft weten onze Duitse oosterburen de leukste plekjes wel te vinden.

Ontdek Nederland voor een dichtbijvakantie

Je vindt nu al veel tips over een dichtbijvakantie in Nederland in:

De Nederlandse kust is ca 520 km lang. 350 km kust en strand ligt direct aan de Noordzee met ook nog eens 255 km duinen met talloze fraaie fietspaden. De resterende 170 km kustlijn is te vinden op de mooie Waddeneilanden en langs de Westerschelde.

Bijzonder trekpleister is elk jaar opnieuw Drenthe. Geen wonder want hier combineer vakantie, natuur èn historie. Kinderen zijn gek op de hunebedden en de talloze fiets- en wandelpaden maken het tot een topbestemming! Zoek je de natuur? Gelderland overrompelt je met het Nationaal Park Hoge Veluwe, Rivierenland en de Achterhoek.

Je vindt langs de kust talloze badplaatsen, campingsbungalowparken en allerlei mogelijkheden om een korte of lange vakantie door te brengen.

Stedentrips

Voor stedentrips of een gezellig dagje uit zijn er langs de Nederlandse kust meer dan genoeg alternatieven.

Amsterdam met zijn mooie grachtengordel, de kaasmarkt van Alkmaar, de dynamische havenstad Rotterdam. Maar ook de studentenstad Leiden of de gezeliige binnenstad van Den Haag bieden genoeg alternatieven.

Bourgondisch genieten? Dan is onze tip absoluut een paar dagen Maastricht. Het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Watersport

Watersporters kunnen hun hart in Nederland ophalen.

Op de talloze meren in West-Nederland, het IJsselmeer, de Friese meren maar ook de overige provincies hebben mogelijkheden te over voor een heerlijke vakantie op of bij het water.

Nederland heeft ook nog volop natuur, al zou je dat misschien niet zo op het eerste gezicht zeggen. Maar er zijn ruim 20 Nationale Parken, zoals de Hoge Veluwe, Schiermonnikoog, Zuid-Kennemerland en De Groote Peel.

Daarnaast zijn er werkelijk honderden grotere of kleinere natuurgebieden waarvan er alleen al ruim 350 worden beheerd door Natuurmonumenten. Nederland is ook het vakantieland met talloze mogelijkheden op het gebied van eensportieve- of actieve vakantie zoals golfen, surfen, kanoën, zeilen, wandelen en fietsen.

Vakantie met kinderen

Voor kindvriendelijke- en familievakanties heeft Nederland ook veel te bieden:

  • Strand
  • vakantieparken
  • pretparken en attractieparken

De vakantieparken zijn praktisch overal beschikbaar en met vele uiteenlopende thema’s.

De Efteling, Duinrel, Ponypark Slagharen, Toverland of Walibiworld trekken jaarlijks vele honderduizenden bezoekers. Daarnaast zijn er in alle provincies talloze leuke campings te vinden.

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen