Vakantie in Drenthe

Vakantie in Drenthe

Vakantie in Drenthe: dat moet je beleven!

In het oosten van Nederland ligt de provincie Drenthe. Deze regio heeft ontzettend veel te bieden voor:

  • gezinnen met jonge kinderen
  • ouderen echtparen en stellen
  • een groep vrienden
  • en zelfs voor bedrijven.

Een vakantie in Drenthe is voor iedereen die een sportief weekje weg wil in de natuur, een weekendlocatie zoekt voor een bedrijfsuitje in de buurt van een gezellige stad of tijdens de schoolvakantie een avontuurlijke tijdreis wil maken langs historische plekken.

Vakantiehuis, Vakantiepark of een autovakantie?

Voor de vakantie in Drenthe zijn overal mooie vakantiehuizen te huur. Je kunt ook kiezen voor een vakantiepark van bijvoorbeeld :

Voor een vakantie via een reisoranisatie zijn dit onze tips:

Wil je een paar dagen naar Drenthe in een leuk of luxe hotel? Klik op deze link voor actuele hotelaanbiedingen. Je kunt natuurlijk ook zelf een vakantiehuis boeken. Hier vind je er ruim 1400!

Vakantie in Drenthe voor jong en oud

Het hele gezin kan optimaal genieten tijdens een vakantie in Drenthe.

Prachtige fietsroutes leiden je langs de diverse landschappen. Drenthe staat bekend om haar bossen. Drinkende reeën en vossen kun je bij meren en vennen spotten. Over de heidevelden loopt de herder met zijn kudde schapen en onder kale bomen staan Schotse Hooglanders je aan te kijken.

Je kinderen kunnen op zoek naar de Hunebedden die verspreid liggen in het Drentse landschap. Vanuit het bezoekerscentrum van één van de drie Nationale Parken vertrekt een boswachter die hen alles zal leren over de bijzondere Drentse natuur.

Voor de kids is een bezoek aan Plopsa Indoor bij Coevorden ook een hele belevenis! Center Parcs Huttenheugte ligt vlakbij Plopsa Indoor en is dus een prima keus!

Tip » Landal Greenparks heeft 6 mooie vakantieparken in Drenthe

De Drentse hei op, de Drentse bospaden af

Op je vakantie in Drenthe is een bezoek aan één van de Nationale parken zeker een must.

Als je een mooie plek zoekt voor je bedrijfsuitje om aan teambuilding te doen, kies dan bijvoorbeeld voor het Drents Friese Wold waar je als groep geïnspireerd wordt door leegte en oneindige vlaktes stuifzand.

Het Dwingelderveld biedt aan jou en je vrienden een omgeving waar je urenlang kunt wandelen, fietsen of paardrijden door bossen en velden vol heide. De Drentsche Aa is tenslotte een prachtig Nationaal Park rijk aan geschiedenis en cultuur, waar jong en oud kan genieten van de rust.

Overweldigende uitzichten over beeklandschappen waar in de verte de typische Drentse boerderij en het dorpskerkje te zien zijn, zullen je gegarandeerd onmiddellijk betoveren.

Tip »  luxe vakantiepark Hof van Saksen ligt bij de Drentsche Aa

De motor van Drenthe

Drenthe kent een aantal leuke dorpen en steden.

Zo is er de grote plaats Assen, die natuurlijk bekend is om de TT Assen. Maar, Assen heeft ook een gezellig centrum met een historisch karakter. Langs de mooie grachten vind je knusse cafés en toprestaurants waar je heerlijk kunt bijkomen na het winkelen.

De havens vol schepen en boten dragen bij aan de unieke sfeer van de stad en natuurlijk kun je in Assen ook volop cultuur op snuiven. Op iedere hoek van de straat staat wel een monument.

Ook een bezoek aan het Drents Archief is zeker een aanrader.

Een vakantie vol geschiedenis

Een vakantie in Drenthe hoeft dus helemaal niet alleen maar rustig en ontspannend te zijn.

Ook de historische plekken in deze regio, die de Nederlandse geschiedenis laten zien, laten een indruk op je achter die nog jaren bijblijft. Naast de Hunnebedden met hun mysterieuze uitstraling kun je tijdens je vakantie in Drenthe daadwerkelijk op tijdreis. Je kunt ze zelf bekijken maar ook meer te weten komen in het Hunebedcentrum.

Het is een reis door de eeuwen heen die leuk is voor jong en oud. Zo kun je op bezoek bij het Middeleeuwse kasteel Coevorden, wat verbouwd is en waar je nu heerlijk in een hotel kunt overnachten tijdens je vakantie in Drenthe.

Ook het kamp Westerbork is zeker de moeite waarde en zal op jong en oud een diepe indruk achterlaten.  Deze historische plek uit de Tweede Wereldoorlog staat vanaf 2014 zelfs op de Europese Erfgoedlijst.

Ervaar een vakantie in Drenthe

Drenthe is een regio waar ontzettend veel te beleven is.

Maar na al die actie en sensatie, mag je ook best weleens genieten van je welverdiende vakantie in Drenthe. Dierenpark Emmen geeft je alle gelegenheid eens heerlijk te lachen om de capriolen van de dieren.

Laat je bovendien eens verwennen in één van de restaurants in de regio. Er zijn tal van leuke pannenkoekhuisjes in esdorpen als Diever. Geniet van een kniepertje, een Drents koekje in het museumdorp Orvelte of zak gewoon eens heerlijk onderuit in de accommodatie van je vakantie in Drenthe.

Landal Vakantieparken in Drenthe

Op de kaart hieronder kun je zien waar de Landal vakantieparken in Drenthe liggen. Klik op een huisje voor meer info en de actuele aanbiedingen per vakantiepark.

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen