Vakantie in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen

Schlosshotel Kommende Ramersdorf Bonn © Media-Services GmbH Dancker, Robert

Dichtbij op vakantie in Noordrijn-Westfalen

Grenzend aan Nederland is Noordrijn-Westfalen in Duitsland een prima bestemming voor een korte – of langere vakantie.

Noordrijn-Westfalen is een gevarieerd gebied met veel natuur en mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Ook voor het bezoeken van steden of dorpen zul je in Noordrijn-Westfalen niets te kort komen.

Als je van historie en cultuur houdt dan is de Dom van Keulen, de Dom van Aken, de oude kolenmijn van Essen en het Slot Augustusburg in Brühl een bezoek absoluut waard want deze staan allemaal op de werelderfgoedlijst van Unesco!

Noordrijn-Westfalen grenst aan de Nederlandse provincies Overijsel, Gelderland en Limburg. De hoofdstad Düsseldorf  heeft winkelcentra met veel luxe winkels. Ook de gezellige Altstadt is leuk en het ligt op een steenworp van de Nederlandse grens.

Een ideale bestemming voor een weekendje er tussenuit! Andere grote steden zijn Duisburg, Essen en Bochum waar overigens het landschap wordt gedomineerd door het Ruhrgebied. Een enorm uitgestrekt industriegebied.  Toch heeft Noordrijn-Westfalen veel te bieden op het gebied van Toerisme.

Wij laten je op deze pagina dan ook graag kennismaken met de talloze mogelijkheden voor een korte of langer verblijf in deze mooie deelstaat.

Tips voor de vakantie in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen heeft veel mogelijkheden voor en korte of langere vakantie. Huur er eens een  vakantiehuis. Ze zijn er in elke prijsklasse en ook grote XL accommodaties.  Er liggen ook diverse vakantieparken zoals van Roompot Vakantieparken of de parken van Center Parcs en Landal Greenparks.

Wij hebben een paar reisorganisaties geselecteerd met mooie vakanties naar Noordrijn-Westfalen.

Dit zijn onze tips:

  1. TUI
  2. KRAS
  3. Pharos Reizen ANWB
  4. De Jong Intra

Aparte vermelden wij nog Aktivatours met fiets- en wandelvakanties in dit deel van Duitsland.

Cultuur en historie

Noordrijn-Westfalen heeft ruim 700 musea van allerlei aard en is daarmee een Europese regio met de hoogste dichtheid qua musea. Genoeg te ontdekken dus op het gebied van cultuur en historie en van moderne kunst tot oude bijzonderheden.

Muziek loopt als een rode draad door het leven in deze regio. Dat resulteert in veel concerten en evenementen die variëren van popconcerten tot klassiek.  Op het gebied van klassieke muziek is het Beethoven-Festival in Bonn niet te missen.

Natuur en recreatie in Sauerland en Eifel

Fietsen Noordrijn-Westfalen

© Archiv Eifel Tourismus GmbH

Belangrijke toeristische trekpleisters zijn vooral de mooie natuurgebieden in het Sauerland waar je in de winter kunt genieten van sneeuw en wintersport.

De streek rond Willingen en Winterberg is echter niet alleen in de winter aantrekkelijk maar het hele jaar door is er in elk seizoen veel te beleven. Bij Winterberg ligt ook het hoogste punt van het Sauerland.

De Kahler Asten is ruim 840 meter hoog.

Geen wonder dus dat hier al jaren goed bezochte vakantieparken liggen van Center Parcs en Landal Greenparks die centraal in deze mooie streek liggen en een prima uitvalsbasis zijn voor mooie uitstapjes.

In het Sauerland liggen diverse rivieren en stuwmeren die niet alleen zorgen voor drinkwater en energie maar ook veel mogelijkheden bieden tot (water)recreatie. Daarnaast liggen er bijzondere grotten die om een verkenning vragen. Er  liggen ook nog mooie natuurgebieden bij het Eggegebirge en het Arnsberger Wald.

Het Sauerland leent zich ook uitstekend om al wandelend verkend te worden.

Het nationaalpark Eifel en nog eens 14  andere aantrekkelijke natuurparken zorgen er voor dat ruim een kwart van Noordrijn-Westfalen als natuurgebied veel toerisme trekt.  Naast de Eifel en het Sauerland is ook het Teutoburgerwoud een mooie streek om te genieten van de natuur en sfeervolle dorpen en stadjes. Bielefeld aan de rand van het Teuroburgerwoud is bijvoorbeeld zo’n bijzonder stadje.

Ook het Bergische Land is  een aantrekkelijk vakantiegebied.

Actief in Noordrijn-Westfalen

Wandelen op de Eifelsteig

© Archiv Eifel Tourismus GmbH

Noordrijn -Westfalen is ideaal voor een actieve vakantie. Wandelaars en fietsers zullen er volop aan hun trekken komen.

Wandelen  kan op  talloze wandelpaden. Overal zijn bewegwijzerde rondwandelingen te maken waarvoor je bij de lokale vvv’s meestal routeinformatie kunt vinden.

Daarnaast zijn er in Noordrijn-Westfalen de zogenaamde Premiumwandelroutes of  Top Trails of Germany.   Vier van deze prachtige wandelroutes zijn:

  • Eifelsteig,  313 km wandelplezier over prachtige wandelpaden midden in de natuur van de Eifel
  • Hermannshöhen, 226 km wandelpaden midden in het  Teutoburgerwoud
  • Rheinsteig,  320 km goed bewegwijzerde paden door het Rijndal tussen Bonn en Wiesbaden.
  • Rothaarsteig,  154 km  wandelen over paden in de natuurgebieden van het Sauerland tot het Westerwald

Deze wandelroutes zijn uitermate geschikt voor een meerdaagse wandelvakantie maar ook voor een mooie dagtrip zul je hier volop kunnen genieten van de natuur en rust in het mooie landschap van Noordrijn-Westfalen. Meer informatie vind je via de bovenstaande links naar de websites van deze wandelroutes. 

Fietsen kan op ruim 13.800 kilometer bewegwijzerde fietspaden die door heel Noordrijn-Westfalen lopen. Hiermee is deze deelstaat gelijk het fietsbied nummer 1 van Duitsland! Met zoveel mogelijkheden is er dus voor iedereen van jong tot oud wel een mooie fietsroute te vinden. Ook zijn er speciale routes met verschillende thema’s die enorm veel variatie bieden.

Voor liefhebbers van watersport  is er  ruim 1.500 kilometer met rivieren, kanalen en beken. Op 200 meren kun je  kanoën, windsurfen, zeilen en roeien net als op de 78 stuwmeren zijn het allemaal eersteklas recreatiegebieden!

Meer info over Noordrijn-Westfalen

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen