Vakantie in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Geniet van zee en duinen in Egmond aan Zee.

Één van de leukste badplaatsen aan de Noord-Hollandse kust is zonder twijfel Egmond aan Zee.

In elk seizoen is Egmond aan Zee een topbestemming. In de herfst en winter kun je er heerlijk uitwaaien en in het voorjaar kun je genieten van de eerste lentezon op het strand.

In de zomermaanden is het bij mooi weer weliswaar druk maar het strand is groot genoeg en de duinen bij Egmond aan Zee bieden talloze paden voor heerlijke wandelingen waar je zelfs in het drukke seizoen nog alleen kunt rondstruinen.

Egmond aan Zee heeft voor elk wat wils.

Of je er nu een dag naar toe gaat, een paar dagen of langer voor de vakantie, in Egmond is altijd wat te doen. In de zomermaanden worden er tal van evementen georganiseerd. En de gezellige winkelstraat heeft een gevarieerd aanbod winkels die 7 dagen in de week open zijn.

Het rijke verleden van Egmond als vissersplaats kun je nog op diverse plaatsen in het dorp ontdekken. De fraaie Korting, acties en aanbiedingenvuurtoren Jan van Speyck domineert de boulevard en waakt over zee, strand en duinen. Sportievelingen kunnen bij Egmond aan Zee hun hart ophalen met kitesurfen, hardlopen, fietsen en mountainbiken. Vliegeren en powerkiten worden ook steeds populairder.

Vakantiehuizen, appartementen en hotels in Egmond.

Wil je een lang weekend, paar dagen of voor de vakantie naar Egmond aan Zee? Er zijn tal van mogelijkheden om je verblijf te regelen. Je vindt er diverse hotels en pensions van klein tot groot en van eenvoudig tot luxe.

Veel inwoners van Egmond aan Zee verhuren vakantiehuizen of een appartement bij hun woonhuis. Er zijn op het gebied van vakantiehuizen eveneens veel mogelijkheden. Van een luxe appartement aan de boulevard tot een klein en intiem vakantiehuisje in het dorp.

Met de links hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een hotel, vakantiehuis of appartement.

Tip: koop een duinkaart en ontdek de omgeving.

Duinen bij Egmond aan ZeeBij Egmond aan Zee hoef je je niet te vervelen!

Maak met de wind in de rug een strandwandeling richting Bergen aan Zee (5km) of Castricum (8km) en loop via de fraaie duinen weer terug (vergeet niet een duinkaart te kopen!).

In deze omgeving kun je genieten van frisse lucht en een mooie natuur. De talloze wandelpaden in de duinen nodigen gewoon uit om op ontdekkingstocht te gaan. De duinen zijn een beschermd gebied en niet vrij toegankelijk.

Voor toegang tot het Noordhollands Duinreservaat moet je een duinkaart kopen. Dat kan bij verschillende winkels in het dorp en natuurlijk bij de VVV. Je kunt kiezen voor een dag-, week, maand- of jaarkaart. Op sommige punten staat een pinpaal waar je een duinkaart kunt kopen. Je kunt ze ook online bestellen.

Heb je eenmaal een duinkaart?  Dan kan de pret beginnen. Je kunt naast fraaie wandelingen ook heel mooie fietstochten in de omgeving maken.  Er zijn fietsroutes naar Bergen, Schoorl, Alkmaar, Castricum, Egmond Binnen en door de polders zoals de Bergermeerpolder.

  • Tip:  in april en mei kun je fietsend genieten van de fraaie bollenvelden bij Egmond. Er is een route van ruim 40 kilometer die is in te korten naar 20 km. De VVV heeft een routekaart.
  • Tip:  in juli en augustus kun je elke vrijdagavond de vuurtoren en het boothuis van de reddingsmaatschappij  bezichtigen. Het aantal toegangsbewijzen is beperkt. Neem vooraf contact op met de VVV.

Eten en drinken in Egmond aan Zee

Over de inwendige mens hoef je je in Egmond aan Zee geen zorgen te maken.

Er zijn tal van goede restaurants. Om ze allemaal te noemen gaat hier wat ver maar van de strandpaviljoens zijn de Uitkijk en het Zeepaardje (niet ‘s-winters) mooie locaties.

Aan de boulevard vind je vlakbij de vuurtoren de Zilte Zoen, een restaurant met een gezellig sfeer en leuk terras. In het dorp ligt een visrestaurant en er naast ligt Het Wapen van Egmond. Het is er altijd gezellig druk, de kaart is prima en de bediening prettig en vriendelijk. Een deur verder ligt restaurant De Klok met een informele sfeer en een keuken voor elk wat wils.  Wil je iets bijzonders? Dan moet je naar d’Oude Clipper een restaurant met midden in de zaak een boot die als bar fungeert. Gezellig èn een prima keuken!

Bij de VVV van Egmond kun je terecht voor meer informatie en meer eetgelegenheden.

Reacties

  1. Olivia Varendracht zegt:

    Egmond aan Zee is echt onwijs leuk, ga er zelf graag heen in de zomer, en dan in een vakantiehuisje voor een weekendje, even lekker genieten tussendoor!

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen