Wandelen en fietsen in Luxemburg

wandelvakantie luxemburg

Dichtbij wandelen en fietsen in Luxemburg

Wandelaars kunnen in Luxemburg hun hart meer dan ophalen bijvoorbeeld direct vanuit een mooi vakantiehuis.

In de omgeving van Echternach en bij de grens met Duitsland, op de rand van het Mühlertal, doorkruisen wandelpaden met een lengte van ruim 60 km de prachtige bossen en omgeving.

Het meest gewilde wandelgebied tref je aan bij Echternach en Beaufort.

De streek wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd vanwege de talloze grillige rotsformaties, kloven en spelonken. Hier zul je echter zelden alleen wandelen. Een rustiger wandelgebied vind je bij het drielandenpunt Luxemburg – België – Duitsland en de omgeving van de rivier de Our. Ook de wijngaarden langs de Moezel zijn een mooie bestemming om te wandelen.

In Luxemburg liggen ongeveer 5000 km bewegwijzerde wandelroutes die grofweg als volgt zijn verdeeld:

  • 201 officiële en gemarkeerde wandelroutes (blauwe driehoek). Gidsen zijn te koop in de boekwinkels
  • 20 nationale voetpaden met een gele driehoek met afstanden die variëren van circa 15 tot 84 km.
  • verder zijn er talloze lokale wandelingen waarvoor je bij de VVV’s routebeschrijvingen kunt krijgen.

Overal in Luxemburg kun je dus mooie wandelingen maken en het is werkelijk voor iedereen geschikt. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken waar en wanneer je maar wilt. Met kinderen is het 750 meter lange blote voetenpad bij Medernach een leuke ervaring.

Bij deze reisorganisaties vind je speciale wandelarrangementen in Luxemburg

Fietsen in Luxemburg

Ook voor fietsers zijn er in Luxemburg volop mogelijkheden. Wel zul je rekening moeten houden met het heuvelachtige terrein en zul je regelmatig een pittige klim tegenkomen. Er zijn meer dan 170 uitgestippelde fietsroutes waarvan meestal ook kaartjes bij de lokale VVV’s zijn te verkrijgen.

In Luxemburg wordt flink geïnvesteerd in fietspaden. De huidige circa 600 km fietspaden zullen de komende jaren nog aanzienlijk worden uitgebreid. De Luxemburgse fietsroutes liggen over het algemeen in rustige streken en gebieden, gaan dwars door de natuur en zijn geasfalteerd voor veel fietscomfort. Ook lopen de fietsroutes vaak over oude spoorwegen en dat betekent dat deze meestal redelijk vlak lopen.

In het Mühlertal is fietsen meer dan de moeite waard maar ook in het dal van de Sûre is het spectaculair mooi om te fietsen. Makkelijker is het feitsen in de dalen van de Our en de Moezel. Bij deze laatste rivier staan op de hellingen wijngaarden, dus als je onderweg gaat proeven….. denk er aan dat je ook nog terug moet!

Op veel plaatsen in Luxemburg kunnen fietsen gehuurd worden en ook de elektrische fiets wint in Luxemburg snel terrein en dat is met die heuvels wel zo prettig.

Een georganiseerde fietsvakantie in Luxemburg vind je bij Kras..

Verder kun je natuurlijk zelf een hotel boeken (zoek rechts met onze handige zoekmodule voor hotels). Tenslotte kun je bij de onderstaande reisorganisaties ook gevarieerde vakanties naar Luxemburg boeken zonder specifiek thema maar wel met goed verzorgde auto- of busvakanties:

Tips en meer informatie

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 40%


Landal Greenparks heeft voor 2018 weer prachtige aanbiedingen voor de zomervakantie, herfstvakantie, Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw 2018. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De Last Minute korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 40%.

Bekijk de actuele last minutes »