Natuur en recreatie in België

actieve vakantie in België

Vakantie in België

Natuur en recreatie kan in België in al zijn vormen worden beleefd.

Heerlijke strandvakanties langs de kust, genieten van de uitgestrektheid van de Belgische Kempen en de uitgestrekte heidegebieden van Belgisch Limburg en dan natuurlijk de prachtige natuur in de Belgische Ardennen.Hier kan ‘s-winters vaak worden geskied en bij een beetje kou en sneeuw trekken vele langlaufers voor een lang weekend naar de Ardennen.

Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een populaire bestemming voor actieve vakanties. De prachtige natuur nodigt uit om er op uit te trekken. Wandelen, fietsen, mountainbiken of een spannende kanotocht op één van de vele riviertjes maken de actieve vakantie compleet!

In de Ardennen liggen ook de nodige campings en vakantieparken waar je lekker kunt uitrusten in de bosrijke natuur van de Ardennen waar de kans groot is dat je tijdens een wandeling niemand tegen komt. Misschien heb je wel een ontmoeting met een ree of een wildzwijn, want die zitten er in overvloed.

Actief in België

Wandelen in België kan in het hele land. Langs de kust en vooral ook in de Ardennen kunnen mooie tochten gemaakt worden. Maar ook de uitgestrekte heide van Belgisch Limburg is bij uitstek geschikt om te wandelen en ook heel geschikt met kinderen.

Langs de kust vind je tientallen grotere of kleinere natuurreservaten die vaak bestaan prachtige duingebieden die vaak doorkruist worden door mooie wandelpaden. De havens van Zeebrugge en Oostende zijn leuk om te bezoeken want er gebeurd altijd wel iets. En voor de liefhebbers van verse vis en mosselkes is er altijd wel een geschikt restaurantje te vinden voor een lekkere maaltijd.

De fietsers kunnen in België hun hart ophalen. Er zijn talloze fietsroutes en mooie fietspaden. In Belgisch Limburg liggen heel mooie knooppuntroutes die ook aansluiten op de knooppuntroutes in Nederlands Limburg. Steek de Maas over met een voetveer en ervaar de charmes van dit prachtige gebied! Ook in andere delen van België liggen uitgestrekte fietsknooppunten. België is een echt fietsland geworden!

Wandelen en Fietsen

  • kun je in België van Wallonië tot in Vlaanderen. Kortom België is een wandel- en fietsland. België was volgens ons ook het eerste met de zogenaamde knooppuntnetwerken. Dit zijn fietsroutes die door nummers aan elkaar kunnen worden gekoppeld. De groene bordjes met witte tekst verschenen voor het eerst in Belgisch Limburg. Daar zijn inmiddels meer dan 1600 km bewegwijzerde trajecten.
  • Maar ook in de omgeving van Antwerpen, West-Vlaanderen, Oos-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Wallonie liggen duizenden kilometers fietroutes die zijn bewegwijzerd. Op de zogenaamde kooppunten staan altijd grote borden met overzichtskaart zodat je van de ene route kunt overschakelen naar de andere route. Deze routes staan per regio ook op routekaarten die tegen betaling bij de lokale vvv’s verkrijgbaar zijn. Langs de Nederlandse grens sluiten de routes vaak aan op soortgelijke fietsroutes op Nederlands grondgebied.
  • Wandelen kan in België ook op vele manieren. Of het nu een lange trektocht is of een mooie wandeling in een natuurlijke omgeving… het kan allemaal. De lokale wandelingen zijn vaak 6 tot ca 15 km lang en ook hiervoor geldt dat routekaartjes bij de lokale vvv’s verkrijbaar zijn.

Tips:  meer informatie over vakantie in België :: vakantie in de Belgische Ardennen

Campings en vakantiehuizen

Zoek een  camping voor je eigen tent, caravan of camper  of huur een luxe accommodatie zoals een stacaravan of lodge.

Een vakantie in België wordt exht bijzonder als je een mooi vakantiehuis huurt. Vooral met een grote groep wordt dat onvergetelijk. Je kunt ook mooie vakantiehuizen in de Ardennen vinden via onze speciale zoekpagina. Zoek je iets in de Ardennen? Dan kun je het best huren bij een specialist zoals Ardennes Relais.

Via een reisorganisatie naar België? Dit zijn onze tips:

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen