Vakantie Belgische Ardennen

Belgische Ardennen

Dichtbijvakantie Belgische Ardennen

Het is geen wonder dat de Belgische Ardennen snel aan populariteit winnen voor een dichtbijvakantie! Op slechts een paar uur rijden ligt er in België een uitgestrekt gebied waar allerlei vormen van vakantie mogelijk zijn.

Grofweg vind je de Belgische Ardennen tussen Zuid-Limburg, de grens met Luxemburg en Frankrijk. De taal is Frans, behalve in de Voerstreek ten zuiden van Maastricht, waar ook Nederlands wordt gesproken. Tegen de Duitse grens kun je je veelal ook in het Duits redden.

#DichtbijTip » de Belgische Ardennen ontdekken vanuit een mooi vakantiepark

Ardennen: bestemming met onbegrensde mogelijkheden

De provincies Henegouwen, Luik, Luxemburg en Namen omvatten het grootste deel van de Ardennen in België. Vooral in de provincie Namen kun je prachtige dorpjes ontdekken die tot de mooiste van België behoren.

En in het Franstalige Wallonië kun je ongekend genieten van de natuur in de Belgische Ardennen.

De vele riviertjes zoals de Lesse, Ourthe en Sambre bieden mogelijkheden om te kayakken. Wandelen, fietsen en mountainbiken kan op vele kilometers met aantrekkelijke en gemarkeerde routes.

De Ardennen is een fantastische vakantiebestemming die dichtbij is en toch zo anders. Een aanrader!

De Ardennen: ideaal voor een familievakantie

De Belgische Ardennen zijn een prima bestemming om met de hele familie op vakantie te gaan. Met kinderen is er veel te beleven, er is echt voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een spannend kasteel of meer wilt weten over de ruimtevaart het kan er allemaal. Je kunt zelfs grotten bezoeken!

Voor gezinnen met kleine kinderen ligt er bij het plaatsje Coo een bijzonder Plopsa Attractiepark. Gecombineerd met een bezoek aan de Watervallen van Coo praten de kids nergens anders meer over!

Watersporters kunnen ook volop aan hun trekken komen.

Het grootste watersportgebied van België ligt bij de Meren van Eau d’Heure op de grens van de provincies Henegouwen en Namen. Hier kom je tijd te kort met 600 ha meren, 70 km mooie oevers, 600 ha bos en nog veel meer. Wandelroutes voor het hele gezin, strand, speelpleinen, de grootste stuwdam van België. Kortom een prachtige bestemming voor de hele familie!

Ga met de kinderen eens naar een spannend kasteel zoals bijvoorbeeld de burcht van Franchimont op 8 km van Spa of de burcht van Bouillon met een geschiedenis van bijna 1000 jaar. Je staat er op de Tour d’Autriche, uit 1551, hoog boven de Semois. Er zijn nog veel meer oude kastelen en abdijen in de Ardennen om je ontdekkingstocht door de historie te vervolgen.

Reisorganisaties met vakanties in de Ardennen

Voor een vakantie of een lekker lang weekend naar de Ardennen zijn er diverse mogelijkheden.

Je kunt zelf een vakantiehuis huren. In elk seizoen een bijzondere ervaring. Ook in de wintermaanden is het aantrekkelijk want als het gesneeuwd heeft dan zijn de Ardennen prachtig om te wandelen, te langlaufen en zelfs te skiën.  Ook het voorjaar en het najaar hebben hun eigen charmes. De zomermaanden zijn nog steeds het populairst. Dan kun je ook verblijven op een camping met je eigen tent, caravan of camper maar je kunt ook een luxe accommodatie huren.

Een vakantie in de Ardennen wordt heel bijzonder als je een mooi vakantiehuis huurt. Vooral met een grote groep wordt dat heel bijzonder. Het beste kun je deze huren bij een specialist zoals Ardennes Relais.

Je kunt ook mooie vakantiehuizen in de Ardennen vinden via onze speciale zoekpagina  met ruim 1500 vakantiehuizen

Wil je via een reisorganisatie? Dan zijn dit onze tips:

Zoek en boek een hotel in de Belgische Ardennen

Reserveer met een creditcard en betaal pas als je weer uit het geboekte hotel vertrekt! Deze service wordt je aangeboden door DichtbijOpVakantie in samenwerking met Booking.Com (veel waardevolle klantbeoordelingen!)

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen