Strandvakantie Zuid-Holland

Zuid-Holland

Strandvakantie Zuid-Hollandse kust

De kuststreek van Zuid-Holland strekt zich uit van Ouddorp tot Noordwijk en is ideaal voor een korte of langere strandvakantie.

Het is een gebied met de grootste badplaats van Nederland en achter de kust ligt de beroemde bollenstreek die aansluit op de duinen. Omdat er steden zoals Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam in het achterland liggen is er veel te zien en te beleven.

Een prima idee dus voor een lekker lang weekend of nog langer aan deze mooie kusstreek.

Tips vakantiehuizen en vakantieparken Zuid-Holland

Kindvriendelijke stranden

vakantie aan zeeOuddorp heeft maar liefst 20 km zandstrand en is een familiebadplaats waar je prima kunt wandelen en fietsen. De Voornse duinen is een recreatiegebied met fiets- en wandelpaden.

Het strand bij Rockanje is geschikt voor kinderen omdat door de zandbanken voor de kust de stroming niet zo sterk is. Bij Hoek van Holland ligt een mooi van 3,5 km waar je vanaf de pier zicht hebt op de zeeschepen die van en naar Rotterdam varen.

Er is een ongerept duingebied waar je kunt wandelen en fietsen.

Kijkduin en Scheveningen

Strandvakantie ScheveningenKijkduin ligt in de duinen met strand en een boulevard. Westduinpark is een 230 ha groot gebied met wandel- en fietspaden.

Scheveningen is een stuk drukker en met veel vertier op de wandelpromenade, de pier en in de altijd gezellige haven. Het strand van 3 km is bij mooi weer overvol, maar het Zuiderstrand is over het algemeen wat rustiger.

Bij Wassenaar ligt een mooi groot strand van 8 km en de duinen van Berkheijde-Ganzenhoek en Meijndel  zijn voor wandelaars een waar genot met een unieke flora en fraaie wandelpaden

De bollenstreek, duinen en zee

strandvakantie bollenstreek

In de kleurrijke bollenstreek bij Katwijk ligt een strand van 4,5 km en een wandelboulevard van maar liefst 2,5km!

Noordwijk en Katwijk hebben een Europese Quality Coast Award voor duurzaam toerisme en  veiligheid! Je kunt een 12 km lange wandeling door de duinen en over het strand maken.

Noordwijk is een mooie badplaats met 2 boulevards en een strand van ruim 13 km! De Noordwijkse Duinen zijn 600 ha groot en je kunt er heerlijk wandelen en fietsen.

Nog een paar tips