Duitsland met Thuringen in de top 10 Lonely Planet

Lonely Planet, van de veel geraadpleegde reisgidsen heeft de ‘top 10 must-visit’ bestemmingen voor het komende jaar geselecteerd. En Duitsland staat dit jaar op nummer 2! Lees verder…

Vakantie in Thuringen

Duitsland op nummer twee in de Lonely Planet top 10 voor 2019

In deze top 10 staat Duitsland op nummer twee met specifieke vermelding van de regio Thüringen. De aandacht voor Thüringen gaat uit naar het 100-jarig jubileum van Bauhaus  in 2019. In 1919 werd in de stad Weimar door architect Walter Gropius de legendarische school voor kunst en architectuur in Thüringen, in het centrum van Duitsland, opgericht. Hier vormde zich een artistieke revolutie in het teken van een nieuw tijdperk.

De hang naar doorbreken en experimenteren van Bauhaus en het modernisme is hier nog steeds te ervaren. Vandaag de dag inspireren de Bauhausideeën architecten, ontwerpers en artiesten van over de hele wereld en zijn deze in het dagelijks leven aanwezig. Lonely Planet prijst Duitsland als een “bakermat voor vernieuwingen” en roemt Bauhaus in Thüringen vanwege de “esthetische beweging die wereldwijd zo invloedrijk werd dat de naweeën vandaag de dag nog steeds merkbaar zijn”.

Bauhaus jubileum in 2019

Vanwege het 100-jarig bestaan vinden er volgend jaar tal van feestelijke activiteiten plaats in Thüringen.

Een hoogtepunt is hierbij de opening van het nieuwe Bauhaus museum in Weimar op 6 april 2019. Het gloednieuwe gebouw bevindt zich samen met het ‘Neues Museum Weimar’ in het hart van een nieuw cultureel kwartier. Vanaf 28 april 2019 vindt in het Bauhaus museum de drie maanden durende expositie ‘Bauhaus en de weg naar de moderne tijd’ plaats. Op dezelfde dag vindt in Weimar en directe omgeving een Bauhaus marathon plaats. Meer informatie over het Bauhaus jubileum en het nieuwe museum is te lezen op bauhaus.visit-thuringia.com.

Vakantie in Thüringen

Vakantie in Thuringen, Duitsland

Thüringen is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. De relatief korte reisafstand, zes uur met auto of trein vanaf Utrecht, maakt het mogelijk om voor een lang weekend of midweek naar de regio af te reizen. Men vindt hier veel mogelijkheden op het gebied van fietsen en wandelen door een uitgebreid netwerk aan goede routes in de zeer groene regio.

In de wintermaanden zijn er ook mogelijkheden voor langlaufen, skiën en snowboarden. Een highlight in december is het bezoeken van de vele sfeervolle kerstmarkten die in alle grote en kleine plaatsen te vinden zijn.

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen