Dichtbij op vakantie omdat je even wat minder geld hebt?

Een vakantie is natuurlijk leuk maar kost wel geld. Zelfs als je dichtbij op vakantie gaat zul je in de beurs moeten tasten. Hoe los je dat op als je even geen geld beschikbaar hebt? Lees deze tip.

Even geen geld en toch op vakantie?

Op vakantie als je even wat minder geld hebt

Zon, zee en strand. Voor veel mensen is dat de ideale combinatie voor een goede vakantie. Of misschien zie je meer in een culturele bestemming met mooie musea en monumentale gebouwen.

Wat het ook wordt; een vakantie kost geld. Soms zit je echter krap bij kas. Wat kun je dan doen om toch van een mooie vakantie te kunnen genieten? Er zijn verschillende opties en met een beetje creativiteit is er heel veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het zo goedkoop mogelijk maken van je vakantie, het verdienen aan je reis of het afsluiten van een persoonlijke lening.

Een vakantie voor minder geld

Een vakantie hoeft niet altijd duur te zijn. Als je niet te ver weg gaat, beperk je je reiskosten. Heb je een auto, dan zijn er veel mooie autovakanties te vinden voor een redelijke prijs. Heb je weleens gedacht aan een wandel- of fietsvakantie in je eigen omgeving? Overnachten doe je dan in hotels.

Je kunt natuurlijk ook iets verder van huis beginnen. Neem je fiets mee in de trein en je bent snel in een heel ander gebied. Een andere manier om voordelig op vakantie te gaan, is een last minute reis. Als je geen heel specifieke vakantie op het oog hebt, dan kun je op deze manier ook nog eens een verrassend reisdoel vinden.

Geld verdienen aan je vakantie

Als jij weg bent, staat je huis leeg. Daar kun je gebruik van maken door het te verhuren. Airbnb is een van de bekendste websites waar je terechtkunt om je huis aan te bieden. Je moet wel rekening houden met een aantal zaken, want het is niet altijd zonder meer toegestaan je woning te verhuren. Zorg er dus voor dat je goed geïnformeerd bent voordat je tot verhuur overgaat.

Gaat verhuren je iets te ver, dan kun je ook op zoek gaan naar een ruilpartner. Huisruil is een leuke manier om goedkoop ergens op vakantie te gaan waar je anders misschien nooit terecht zou zijn gekomen.

Een lening afsluiten

Is je geldprobleem tijdelijk, dan kun je overwegen een lening af te sluiten voor je vakantie. Er zijn verschillende leningen mogelijk. Je kunt kiezen voor een doorlopend krediet. Je spreekt dan een kredietlimiet af met de bank. Pas als je het geld echt nodig hebt, neem je het op en ga je rente betalen. Als je twijfelt of je voldoende geld hebt om tijdens je vakantie alles te kunnen betalen, dan kan dit een goede optie zijn.

Weet je zeker dat je een bepaald bedrag nodig hebt, dan kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Deze leenvorm heeft als voordeel dat het rentepercentage vaststaat. Ook wordt vooraf afgesproken hoeveel en wanneer je aflost. Je weet dus vooraf precies wanneer je van een persoonlijke lening af bent. Dat is bij een doorlopend krediet niet het geval omdat je daar steeds weer geld kan opnemen, zolang je maar onder de kredietlimiet blijft.

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen