Wintersport in het Sauerland

Wintersport in het Sauerland

©foto Wintersport-Arena Sauerland

Ontdek de winter in het Sauerland

Op maar 320 kilometer van Utrecht biedt het Sauerland voor de wintersporter talrijke mogelijkheden.

Romantische vakwerkdorpjes, die verspreid liggen in een prachtige natuur, vormen met 100 km pisten (280 hectare) en langlaufloipen met een lengte van ruim 1400km, het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen.

Onder normale omstandigheden is het winter in het Sauerland van medio december tot ein maart. De skipiste en loipes zijn voorzien van sneeuwkanonnen zodat bij minder sneeuwval toch kan worden geskied.

Het voordeel van het Sauerland is de korte reisafstand. Als het flink gesneeuwd heeft kun je op het laatste moment beslissing voor een heerlijk weekendje in de sneeuw of lekker een paar dagen er tussenuit.

Hieronder vind je onze tips voor een mooie vakantiepark, een vakantiehuis of appartement en hotels.

Vakantieparken Sauerland

Door de ligging is het er ook heel geschikt om bijvoorbeeld een paar dagen te genieten in de sneeuw. Ideaal dus voor een lang weekend of bijvoorbeeld een midweek.  Wat dit betreft zijn de vakantieparken van Landal Greenparks en Center Parcs in dit mooie wintersportgebied echte aanraders!

Hotels in het Sauerland

Voor een paar dagen of een lekker lang weekend kun je prima hotels boeken in het Sauerland.

Reserveer met een creditcard en betaal pas als je weer uit het geboekte hotel vertrekt! Deze service wordt je aangeboden door DichtbijOpVakantie in samenwerking met Booking.Com. Je kunt ook gebruik maken van de zoekmodule rechts op deze pagina.

Vakantiehuizen in het Sauerland

Belvilla Vakantiehuizen heeft in het Sauerland een aanbod van meer dan 340 appartementen, vakantiehuizen en chalets te huur.  Deze liggen voor de winter in het Sauerland ideaal en veel accommodaties zijn ook voor een lang weekend te huur.

Als je bij Belvilla boekt en binnen 2 maanden vertrekt krijg je zelfs last-minute kortingen tot 50%. Klik hier voor  de Belvilla Sauerland

Er is ook een mooi alternatief! Huur direct bij de grootste verhuurder van Duitsland. atraveo is in Duitsland dé verhuurder van vakantiehuizen. Bekijk hier het hele aanbod vakantiehuizen van Atreveo in deze streek.

Willingen en Winterberg

De bekendste wintersportplaatsen in het Sauerland zijn Willingen en Wnterberg waar tijdens de wintermaanden tal van evementen worden gehouden zoals de Wereldcup Skispringen in Willingen en de Bob en Rodelwedstrijden in Winterberg.

Van januari tot half maart is het er ook nog eens redelijk sneeuwzeker. Mocht het met de sneeuw eens tegenzitten dan zijn er ruim 100 kunstsneeuwinstallaties die voor goede condities van de pistes en zelfs de langlaufloipes zorgdragen.

Met 150 liften is de Wintersport-Arena-Sauerland een aaneengesloten wintersportgebied met veel mogelijkheden. Je hoeft je er ook zorgen te maken dat er niets valt te beleven want dat hebben de Duitsers grondig aangepakt:

  • aansprekende evenementen in het hele seizoen.
  • zeer kindvriendelijk wintersportgebied
  • prima hotels, vakantiehuizen en vakanteparken
  • beginnerspistes!
  • mooie toertochten op besneeuwde loipes
  • goed geprepareerde loipes
  • snowboard lessen
  • rodelbanen en snowtubing
  • prima faciliteiten voor winterwandelen
  • goede après-ski voorzieningen

Onze tips voor wintersport in het Sauerland

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen