Wondercool Kopenhagen

Winterfestival KopenhagenDe Deense hoofdstad Kopenhagen staat in februari in het teken van het culturele winterfestival Wondercool.  

Dit festival laat je kennismaken met de bijzondere kanten van de mooie Deense hoofdstad. Het is dus een uitstekend moment om kennis te maken met Kopenhagen. Je zult ontdekken dat de stad ook in de winter het nodige te bieden heeft.

In elk seizoen is Kopenhagen trouwens een aanrader!

Kopenhagen Cooking

In de zomer is Copenhagen Cooking een populair culinair evenment en in het kader van het culturele winterfestival Wondercool is er nu ook een wintereditie Copenhagen Cooking. Er zijn verschillende thema’s zoals Fish for the people.

In Meyers Madhus leer je om te gaan met vis. Je neemt deel aan een workshop en leert verse vis te bereiden onder begeleiding van de chef-koks in Madhuset. Je wordt ingedeeld in een groepje en maakt één van de gerechten. Uiteraard kun je na afloop lekker genieten van het diner waarvan je zelf een deel hebt bereid!

I’m a Kombo is een bijzondere gastronomische ervaring in het Designmuseum Denmark. Met Blåt Guld (Blauw Goud)  kun je rondvaarten maken door de mooie haven en proeven van overheerlijke mosselgerechten.

Er is meer te beleven in Wondercool Kopenhagen

Ook op het gebied van architectuur, design en kunst valt er het nodige te beleven tijdens het winterfestival.

Het Deens Architectuur Centrum organiseert bijvoorbeeld wandelingen onder leiding van gidsen die je de meest bijzondere plekjes van Kopenhagen laten ontdekken. Zij geven je ook een kijkje achter de schermen van kunst en cultuur in Kopenhagen.

Muziek en winterjazz in Kopenhagen.

Als je in februari naar Kopenhagen gaat kun je ook getuige zijn van het Winter Jazz Festival. 

Van 1 tot en met 17 februari worden er ruim 300 concerten  in heel Denemarken gegeven. Ook in Kopenhagen staan dan tal van optredens gepland. Deze vinden meestal in de jazzclubs plaat maar ook op bijzondere locaties zoals de Koninklijke Bibliotheek en de Nationale Kunstgalerij van Kopenhagen. Elk jaar wordt er door topmusici uit de hele wereld aan het Winter Jazz Festival deelgenomen.

Nog een paar redenen om naar Kopenhagen te gaan

Naast de oergezellige haven is Kopenhagen ook een topbestemming als je van Deens Design houdt. Ontwerpers zoals Malene Briger, Day Birger, Noa Noa en Bruuns Bazar zorgen voor een speciale modetint aan Kopenhagen.

Bekende bezienswaardigheden zijn Tivoli en de Kleine Zeemeermin in de haven.  Hou je van shoppen? De langste winkelstraat van Europa ligt in Kopenhagen! In Strøget vind je maar liefst 1,8 km met topwinkels en prachtig Danish Design. Overigens heeft Kopenhagen daarnaast ook het grootste autovrije winkelgebied van Europa. Dus aan winkelen komt geen eind!

Met het uitgaansleven van Kopenhagen zit het ook wel snor met tal van uitgaansgelegenheden.

Wat je niet mag missen is “Brunch as the Copenhageners do”. Dit uitgebreide brunchmenu, met natuurlijk het nationale lunchgerecht Smørrebrød, kun je op veel plekken in de stad nuttigen. En wil je ‘s-avonds eens op topniveau eten? Ook dat kan in diverse toprestaurants verspreid over de hele stad.

Tips Kopenhagen

Reserveer met een creditcard en betaal pas als je weer uit het geboekte hotel vertrekt! Deze service wordt je aangeboden door DichtbijOpVakantie in samenwerking met Booking.Com

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen