Ardennen voor een actieve vakantie

Actief in de Ardennen

Tips voor een actieve vakantie in de Ardennen

De Belgische Ardennen huisvesten prachtige dorpjes.

Er is sinds 1994 een vereniging die deze dorpjes promoot en op dit moment zijn het er 24. Vaak zijn de dorpen bij ons onder een andere (Nederlandse) naam bekend. In deze dorpen worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd die variëren van een natuurwandeling met een gids tot oude dorpsfeesten met gastronomische verwennerijen!

Les plus beaux villages de Wallonië

Dit zijn de dorpen: Aubechies (Beloeil) :: Celles (Houyet) :: Chardeneux (Somme-Leuze) :: Clermont-sur-Berwinne :: (Thimister-Clermont) :: Crupet (Assesse) :: Deigné (Aywaille) :: Fagnolle (Philippeville) :: Falaën (Onhaye) :: Laforêt (Vresse-sur-Semois) :: Lompret (Chimay) :: Mélin (Jodoigne) :: Mozet (Gesves) :: Nobressart (Attert) :: Ny (Hotton) :: Olne (Olne) :: Ragnies (Thuin) :: Sohier (Wellin) :: Soiron (Pepinster) :: Sosye (Anhée) :: Soulme (Doische) :: Thon-Samson (Andenne) :: Torgny (Rouvroy) :: Vierves-sur-Viroin (Viroinval) :: Wéris (Durbuy).

Bij deze dorpen zijn mooie vakantiehuizen te huur via specialist Ardennes Relais

In de bosrijke natuur van de Ardennen kun je uren lopen zonder iemand tegen te komen.

Er is wild in overvloed dus wie weet ontdek je wel een hert, ree, wildzwijn of misschien zelfs wel een lynx! De vele rivieren en beken zijn voor jong en oud een ideale plek om te ontspannen met een spannende kanotocht. Bij de Lesse, Ourthe en Amblève liggen veel verhuurlocaties.

Het is dé manier om het hart van de Ardennen vanaf het water te ontdekken.

Voor een uitdagende survivaltocht of outdooractiviteit kun je ook op veel plaatsen terecht. Klimmen, Abseilen, High Rope Courses en nog veel meer uitdagende activiteiten worden er op veel plaatsen door gespecialiseerde Outdoor & Survival bedrijven georganiseerd.

Het grootste natuurpark van België is dat van de Hoge Venen.

Een prachtig beschermd gebied met de hoogste punten van de Ardennen zoals de Baraque Michel en Baraque Fraiture. In de winter kun je in dit gebied skiën en langlaufen en genieten van winterse omstandigheden dichtbij Nederland!

Wandelen en Fietsen in de Ardennen

Voor wandelaars zijn de Ardennen een waar eldorado en dat wordt doorkruist door De Grande Traversée des Ardennes (GTA) die bestaat uit de Transardennais (ca 160km) en de Transgaumaise (ca 140km).

Deze zijn geel/rood gemarkeerd. Daarnaast zijn er de wandelpaden van de Grande Randonnées (ca 18) met een wit/rode markering. Lokaal zijn er ook talloze uitgezette wandelingen.

Hier is echter, voor zover wij weten, geen uniforme regel voor. Elke gemeente heeft haar eigen wandelingen gemarkeerd. Wel moet gezegd worden dat deze soms niet goed zijn bijgehouden. Maar dat maakt het extra spannend.

De onvoorstelbare mooie natuur in de Ardennen nodigt gewoon uit om lekker te gaan wandelen. In elk seizoen vind je in de Ardennen een heerlijke ambiance om te genieten in de natuur.

Handig is dat je bij elk lokaal Syndicat d’Initiative (VVV) een gratis gidsje met wandelingen kunt krijgen.

Mooie wandelroutes en vooral uitgebreid vind je in de omgeving van de dorpen Durbuy en La Roche- en-Ardenne. Ook in de Hoge Venen kun je prachtig wandelen, zoals bij het natuurcentrum van Botrange

Fietsen en Mountainbiken vergt wel wat extra inspanning maar daar krijg je veel voor terug!

Het heuvelachtige terrein en de prachtige natuur maken elke fietstocht tot een onvergetelijke ervaring. Er zijn relatief weinig fietspaden in de Ardennen maar de lokale wegen zijn over het algemeen vrij rustig. Je vindt er wel verschillende fietsroutes vooral langs de beken en rivieren.

Onze tips:

Je kunt vakantiehuizen in de Ardennen wat ons betreft het best boeken via Ardennes Relais een echte specialist op dit gebied. of zoek op onze website met ruim 1500 vakantiehuizen in de Ardennen!

Met een reisorganisatie? Dan zijn dit onze tips:

Hier zijn nog wat links naar websites die over de Ardennen informeren:

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen