Hoe financier je je eigen vakantiehuis in Nederland?

Dichtbij op vakantie is zo leuk dat steeds meer mensen overwegen om een strandhuisje of zelfs een vakantiehuis in Nederland te kopen. Hier zijn wat tips hoe je het kunt financieren. Lees verder…

Zelf een vakantiehuis kopen en hoe financier je dat?

Zo financier jij je eigen vakantiehuis in Nederland

Wanneer de vakantietijd aanbreekt, kijken veel mensen ernaar uit om weer eens lekker vrij te zijn.

Veel mensen gaan het land uit. Zij gaan bijvoorbeeld naar Italië, Frankrijk of Spanje. Maar met de tropische temperaturen van de afgelopen jaren is het helemaal niet nodig om Nederland te verlaten. Je kunt hier ook prima vakantie vieren. Het is natuurlijk helemaal fijn als je dit kunt doen in de privacy van je eigen vakantiehuis. Er zijn veel rustige en mooie plekken in Nederland waar het fijn is om vakantie te vieren.

Hoewel je bij Nederland niet meteen denkt aan de prachtige natuur, kent ook dit land mooie en bijzondere plekken. Denk bijvoorbeeld aan de provincie Zeeland. Dit is een uitstekende plek om vakantie te vieren. Maar ook de Veluwe, Twente en de Waddeneilanden zijn goede regio’s. Het is mogelijk om voor een korte periode een vakantiewoning te huren, al kan je natuurlijk ook je eigen woning kopen.

Financieren van een vakantiewoning

Een vakantiewoning kost vaak enkele tienduizenden euro’s.

Niet iedereen heeft dit geld zomaar paraat staan op een spaarrekening. Gelukkig zijn er ook andere manieren waarop je gemakkelijk en veilig een vakantiewoning kunt financieren. Wellicht kan je een hypotheek aanvragen voor je vakantiewoning. Bij veel banken is dit tegenwoordig mogelijk. Net zoals je wanneer je jouw huis gaat verbouwen en je dan een extra hypotheek aan kunt vragen, kan dit ook met een vakantiewoning. Let wel op dat je natuurlijk wel een inkomen moet verdienen om dit te kunnen betalen.

Spaargeld

Tips om een vakantiehuis te financieren

Als je al jaren elke maand wat geld opzij zet, is je spaargeld naar verloop van tijd genoeg om ergens in te investeren.

Ben jij ook zo iemand? Dan kan het een slimme investering zijn om in een vakantiewoning te financieren van dit geld. Natuurlijk kun je niet elke dag doorbrengen in je vakantiehuis. Je vakantiehuis verhuren in de tijden dat je er niet bent, is dan een oplossing. Zo kun je én genieten van je vakantiehuis én er geld aan verdienen als je er zelf geen tijd kunt doorbrengen.

Geld lenen

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om geld te lenen wanneer je een vakantiehuis wilt financieren.

Geld lenen kan via verschillende wegen. Je kunt bij de bank een lening aanvragen. Zo kun je een persoonlijke lening aanvragen als je slechts enkele duizenden euro’s tekortkomt. Je kunt er ook voor kiezen om geld te lenen via familie of vrienden. Het voordeel van geld lenen bij je familie is dat je vaak een stuk minder rente betaalt. De bank rekent vaak een relatief hoge rente. Er zijn dus meerdere manieren om een vakantiehuisje in Nederland te financieren.

Veel mensen zien een vakantiehuis als een luxe, maar het kan ook daadwerkelijk een goede investering zijn voor in de toekomst. Wees dus slim en investeer in een vakantie én in je toekomst want als je je vakantiehuis verhuurt levert het ook nog een leuk rendement op.

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen