NS Hispeed is nu NS International

NS International

NS Hispeed wijzigt naam in NS International

In juni 2014 is NS Hispeed voor de internationale treinen omgedoopt tot NS International 

NS International is het onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen dat internationale treinen exploiteert. De recente naamswijziging in NS International moest meer aansluiten bij de activiteiten in dit onderdeel van NS.  Naast hoge snelheidslijnen exploiteert NS International namelijke ook intecitydiensten naar buitenlandse steden.

De naam NS International sluit dus beter aan bij de huidige activiteiten van het Nederlandse treinbedrijf. De naamsverandering valt samen met andere aanpassingen in het internationale treinverkeer. Het is de bedoeling dat over de hogesnelheidstrajecten ook de reguliere internationale intercity’s gaan rijden.

Met NS International kun je nu de volgende intermationale treinen boeken:

Met de naamswijziging is het ook mogelijk om direct treintickets te boeken voor reizen van stations in het buitenland. Lees verder voor meer informatiie over de divere hogesnelheidstreinen en intercity’s.

Thalys

Met de Thalys rij je snel en comfortabel via Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel naar Parijs.

Vanaf Amsterdam is de reistijd circa 3 uur en 19 minuten en vertrek je uit Rotterdam dan ben je in 2 uur en 37 minuten in Parijs. De Thalys rijdt vanuit Nederland 11 keer per dag heen en weer naar Parijs. Wwoon je in Zuid-Nederland? Dan kun je natuurlijk ook de Thalys uit Aken of Luik via Brussel naar Parijs nemen.

Sinds het voorjaar 2014 kun je ook 2 keer per dag naar de mooie Franse stad Lille. In juli en augustus kun je rechtstreeks naar Zuid-Frankrijk met de Zon Thalys. In de wintermaanden rijdt de Ski Thalys naar Franse wintersportgebieden.

De tickets boek je nu eenvoudig online via NS International al vanaf € 39

TGV

Met de TGV, Train à Grande Vitesse, kun je op hoge snelheid door heel Frankrijk reizen.

Vanaf Parijs (en sommige verbindingen zelfs direct vanaf Brussel) kun je snel en comfortabel naar de volgende gebieden in Frankrijk:

  • West-Frankrijk richting Le Mans / Rennes
  • Zuidwest-Frankrijk richting Bordeaux / Toulouse
  • Oost-Frankrijk naar Straatsburg / Mulhouse
  • Zuidoost-Frankrijk richting Dijon en Franse Alpen
  • Noord- en Zuidoost-Frankrijk richting Lille en Perpignan / Cannes

Je kunt nu via NS International je TGV tickets online boeken. Net als bij de Thalys heb je een gereserveerde zitplaats.

ICE International

De ICE International is een luxe hogesnelheidstrein die op sommige stukken 300km per uur haalt.

Er zijn directe verbindingen naar Duitsland en Zwitserland. Via Amsterdam, Utrecht en Arnhem bereik je bijvoorbeeld direct Frankfurt en Basel. Met een overstap kun je naar eindbestemmingen zoals Hamburg, München, Wenen en Zürich.

In nieuwe treinstellen zit voorin een spectaculaire Panorama Lounge. Deze heeft een glazen wand waardoor je over de rug van de machinist kunt meekijken. Informatie over prijzen en tickets vind je op NS International

Eurostar

Vanaf Brussel kun je met de Eurostar in ongeveer twee uur naar hartje Londen!

De Eurostar rijd door de week 9 keer per dag, op zaterdag 6- en op zondag 67 keer. De Eurostar rijdt naar London St Pancras International. Reizen met Eurostar is snel en comfortabel. Je moet wel minimaal 30 minuten voor vertrek aanwezig zijn om in te checken met een identiteitscontrole voor je aan boord kunt.

Alle informatie over de Eurostar vind je op de website van NS International 

Intercity Berlijn

De Intercity Berlijn  is een populaire trein naar Berlijn die 6 keer per dag rijdt.

Vanaf Amsterdam duurt de reis ongeveer 6 uur en twintig minuten. Je kunt de tickets 3 maanden van te voren boeken. Het is raadzaam om te boeken met een zitplaatsreservering zodat je rijtuig en zitplaats op je voucher staan afgedrukt.

Wil je je fiets meenemen naar Berlijn? Dat kan, maar je moet wel een fietsticket kopen plus de ruimte voor de fiets vooraf reserveren. Alle informatie over prijzen en tickets vind je hier op NS Interenational

Intercity Brussel

De Intercity Brussel rijdt vanaf Den Haag HS naar Brussel Zuid / Midi.

12 keer per dag (ook in  het weekend) rijdt deze trein naar de Belgische hoofdstad Brussel via Rotterdam CS, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen Centraal, Mechelen en Brussel Centraal.

Voor de Intercity Brussel kun je geen gereserveerde plaatsen boeken. In vakantieperiodes kan de trein dan ook behoorlijk druk zijn. Het beste kun je dan helemaal voorin of achteraan instappen.  Je ticket is  de hele dag geldig en niet gebonden aan een bepaalde trein.

Uitgebreide informatie over de Intercity Brussel vind je hier op de site van NS International

CityNightline / EuroNight

De CityNigtLine en de EuroNight zijn treinen met slaaprijtuigen.

Je rijdt s’nachts en kunt slapen in speciale relaxfauteuil of in een ligrijtuig met een 4- of 6-persoons compartiment. Er zijn ook speciale slaaprijtuigen  met 1,2, of 3 persoonscompartimenten die over een eigen wastafel beschikken. De treinen hebben toilet en douches op de gang.

Met de CityNightLine kun je naar München en daar overstappen. Deze nachttrein rijdt ook naar Kopenhagem. De EuroNight gaat tot Milaan en Wenen.  Beide treinen zijn in de winteren ook ideaal voor wintersporters.

Alle ins en outs over deze nachtslaaptreinen vind je op deze speciale pagina van NS International.

 

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen