Stedentrip Brussel

TIps Stedentrip Brussel

Tips stedentrip Brussel

Wanneer je graag een weekendje weg wilt, maar je wilt niet al te ver reizen dan is Brussel een uitstekende bestemming!

Een stedentrip Brussel geeft je het gevoel er even helemaal uit te zijn, ook al ben je gewoon bij de buren op vakantie.  Brussel is niet alleen dichtbij, het heeft diverse bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn. En misschien heb je wel gewoon zin om uitgebreid te winkelen of ontspannen uit te gaan.

Reisaanbieders stedentrip Brussel

Tip » voor een stedentrip Brussel bevelen wij deze reisaanbieders aan

Wil je je stedentrip zelf regelen? Het is eenvoudiger dan je denkt!

Zoek hier een hotel. Wil je privacy en eens iets anders? Huur een stadsappartement! In een appartement heb je meer ruimte, privacy en comfort en je kunt ze ook voor een paar dagen huren.

De reis naar Brussel kan natuurlijk met de auto maar het is veel voordeliger om met de lijnbus te gaan. Vanaf Rotterdam, Amsterdam en andere steden kan dat met FLiXBUS. Je hebt dan ook niets te maken met de milieuheffingen voor Brussel waarvoor je sinds 2018 je auto online moet aanmelden. Doe je dan niet dan krijg je een pittige boet.

Culturele hoofdstad van Europa

Brussel is de hoofdstad van Europa. Wanneer je liefhebber bent van cultuur, dan zul jij je in deze stad niet snel vervelen. Er worden namelijk volop tentoonstellingen, voorstellingen en exposities georganiseerd. Daarnaast is het een centrum voor muziek, toneel en dans. Liefhebbers van het theater en de bioscoop kunnen er uitstekend terecht.

Uiteraard mag een bezoek aan het Europees Parlement niet ontbreken.

Hoe kom ik op mijn bestemming?

Wanneer je geen zin hebt om helemaal met de auto te moeten rijden, dan kun je heel gemakkelijk de internationale trein pakken. Deze rijdt meerdere malen vanuit diverse plaatsen in Nederland rechtstreeks naar Brussel.

Uiteraard kun je ook met het vliegtuig gaan. Binnen een uur ben je vanaf Amsterdam in Brussel. Wanneer je een paar dagen gemakkelijk mobiel wilt zijn, kun je ook gewoon met de auto gaan. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat Brussel een drukke stad is qua verkeer.

Tip » vanaf 15 december 2013 rijdt de Thalys 12x per dag naar Brussel (vanaf Amsterdam en Rotterdam)

Het beroemdste standbeeld van Europa

Stedentrip of weekendje weg BrusselWanneer je een stedentrip Brussel boekt, dan zijn er natuurlijk een aantal bezienswaardigheden die je zeker moet zien. Het meest bekend is natuurlijk Manneke Pis. Het staat symbool voor de stad.

Manneke Pis staat midden in het centrum en is 58 centimeter hoog. Het heeft niet alleen een guitig uiterlijk, ook gaat de legende rond dat hij een brand heeft geblust door op een brandende lont te plassen.

Het plein met de Grote Markt

Op een centrale plek van deze stad ligt de Grote Markt. Het is een groot plein dat omringd wordt door verschillende historische gebouwen. Bijvoorbeeld het Stadhuis, het Broodhuis en verschillende gildehuizen. Dit plein wordt gezien als één van de mooiste pleinen ter wereld. Er hebben zich dan ook verschillende historische gebeurtenissen afgespeeld.

Vaak worden er ook feestelijke evenementen georganiseerd.

Bezoek het Atomium tijdens je stedentrip

In 1958 werd er een kunstwerk gebouwd in het Heizelpark vanwege de Brusselse Wereldtentoonstelling.

Het  Atomium is een stalen constructie die bestaat uit 9 bollen. Deze 9 bollen stonden destijds symbool voor de Belgische provincies in die tijd. Dit immense kunstwerk is inmiddels één van de belangrijkste monumenten in Brussel. Een bezoek aan dit monument mag daarom zeker niet ontbreken tijdens je stedentrip.

Diverse kathedralen

Deze Europese hoofdstad staat ook bekend om zijn diverse kathedralen.

De bekendste is de kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele. Het is te vinden in het oude centrum van de stad. In het begin van de 13e eeuw na Christus is men begonnen met de bouw van deze kathedraal. De gewelfhoogte van het schip is wel 26,5 meter. Er hebben verschillende uitvaarten en huwelijken plaatsgevonden van de Belgische Koninklijke familie in deze kathedraal. Een locatie die niet mag ontbreken tijdens je stedentrip!

Een route langs diverse stripfiguren

Een stedentrip in Brussel  gaat altijd gepaard met de Stripverhaalroute.

Vergeten wijken in de stad zijn opgefleurd door diverse muurschilderingen met hoofdpersonen uit diverse stripverhalen. Veel muren zijn bewerkt met graffiti. Meer dan 30 muren zijn door bekende stripkunstenaars beschilderd. De route duurt ongeveer 2 uur.

Je kunt de route afsluiten met een bezoek aan het Stripmuseum.

Uitgebreid en veelzijdig winkelen in Brussel

Winkelen in BrusselTijdens een stedentrip kun je ook uitgebreid winkelen. Er zijn wel 139 winkelgebieden in deze stad.

Grote winkelcentra zijn bijvoorbeeld De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en City2. Uiteraard kun je tijdens je stedentrip Brussel ook kleine boetiekjes en winkeltjes bezoeken. De stad is er namelijk vol van. Uiteraard moet je even geproefd hebben van de Brusselse wafels en de overheerlijke bonbons.

De Benedenstad is een bezoek ook meer dan waard, alleen al om de fleurige bloemenmarkt.

Ontspannen genieten

Wanneer je een weekendje naar deze stad boekt, dan is het natuurlijk ook leuk om kennis te maken met het uitgaansleven. The Fuse is de bekendste club. Er wordt veel techno muziek gedraaid.

Er zijn ook diverse Vlaamse cafés te vinden en cocktailbars. Je zult je er dus geen moment vervelen.

Wanneer je de Brussels Card aanschaft, dan kun je er niet alleen gratis mee in het openbaar vervoer, maar ook in diverse musea. Een stedentrip Brussel heeft dus genoeg voor je in petto!

Boek daarom snel een gezellig weekendje weg of geef het je partner cadeau!

Meer info

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen