Natuur en recreatie in Noord-Frankrijk

vakantie in Noord-Frankrijk

Ontdek de natuur in Noord-Frankrijk

Hier vind je onze tips over natuur & recratie, reisorganisaties en vakantiehuizen in Noord-Frankrijk. Natuur en recreatie gaan in Noord-Frankrijk hand in hand en je bent er al met een paar uur rijden. Ideaal dus voor een dichtbijvakantie!

Als we in het oosten beginnen dan tref je daar de prachtige bossen, heuvels en zelfs bergen aan in de Elzas en de Vogezen. Vanaf de Ballon d’Alsace kun je zelfs bij helder weer de eeuwige sneeuw op de bergtoppen in Zwitserland zien! De Franse Ardennen vormen een woest gebied met bossen en mooie dalen waar de kronkelende Maas beeldbepalend is.

Stranden en krijtrotsen kom je tegen aan de Franse kust. Van de Belgische grens tot aan de baai van de Somme zijn grote brede stranden ideaal voor vakanties met de kinderen. Wel moet je rekening houden met grote verschillen in eb en vloed maar op bewaakte stranden is een lekker bad over het algemeen veilig. Deze stranden lenen zich prima om te vliegeren, kitesurfen maar vooral ook het strandzeilen wordt hier veelvuldig beoefend.

De glooiende streek rondom Reims biedt ook prachtige mogelijkheden voor een vakantie dichtbij huis. Een mooie streek voor wandelingen of fietstochten in de wijngaarden. Hier komen de druiven vandaan voor de champagne waar deze regio zo bekend om staat.

In het département Seine-et-Marne spelen de rivieren Seine en Marne een belangrijke rol in het landschap. 135000 ha bos verbergen talloze kastelen waar vroeger de Franse adel verbleef. Nu ideaal om paard te rijden, te fietsen of te wandelen.

Ten zuiden van Reims, ter hoogte van de leuke stad Troyes liggen meren zoals het Lac du Der en het Lac d’Orient in een gebied met ruim 70.000 ha water en bos in een licht glooiend streek waar vogelliefhebbers in voor- en najaar hun hart kunnen ophalen met de trek van o.a. de kraanvogels.

In het noorden van de Bourgogne in het departement Yonne liggen de uitgestrekte wijngaarden van de Chablis. De wereldberoemde wijn die van de chardonay druif wordt gemaakt. In de wijngaarden en deze streek kun je volop genieten van een glooiend landschap boordevol wijngaarden en veel leuke dorpjes.

Bijzonder is ook de Loire vallei. De  ongetemde regenrivier domineert het landschap met een gevarieerde natuur waar je uitstekend kunt wandelen en fietsen. Bijzonder is bijvoorbeeld de fietsroute La Loire à Vélo die van Sancerre tot de monding van deze prachtige rivier volgt. Ontdek zo de vele kastelen en de rijke historie van dit bijzondere landschap!

Dit zijn onze tips voor een reisorganisatie naar Noord-Frankrijk

  1. De Jong Intra
  2. Kras
  3. Pharos Reizen ANWB
  4. TUI
  5. Vrij Uit Autovakanties
  6. Sunweb Autovakanties
  7. Vacanceselect

Nog meer over een dichtbijvakantie in Noord-Frankrijk: