Wandelen en fietsen in België

Wandelen en fietsen in België

Wandel- of fietsvakantie in België

Wandelen en fietsen in België kun je van Wallonië tot in Vlaanderen.

Kortom België is een wandel- en fietsland. België was volgens ons ook het eerste met de zogenaamde knooppuntnetwerken. Dit zijn fietsroutes die door nummers aan elkaar kunnen worden gekoppeld. De groene bordjes met witte tekst verschenen voor het eerst in Belgisch Limburg. Daar zijn inmiddels meer dan 1600 km bewegwijzerde trajecten.

In de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oos-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Wallonie liggen duizenden kilometers fietroutes die zijn bewegwijzerd.

Op de zogenaamde kooppunten staan altijd grote borden met overzichtskaart zodat je van de ene route kunt overschakelen naar de andere route. Deze routes staan per regio ook op routekaarten die tegen betaling bij de lokale vvv’s verkrijgbaar zijn. Langs de Nederlandse grens sluiten de routes vaak aan op soortgelijke fietsroutes op Nederlands grondgebied.

Wandelen kan in België ook op vele manieren. Of het nu een lange trektocht is of een mooie wandeling in een natuurlijke omgeving… het kan allemaal. De lokale wandelingen zijn vaak 6 tot ca 15 km lang en ook hiervoor geldt dat routekaartjes bij de lokale vvv’s verkrijbaar zijn.

De Belgische Ardennen zijn ideaal voor een wandelvakantie. De prachtige natuur, de rust en de uitgestrektheid maken wandelen hier tot een waar genot. Er zijn talloze wandelroutes van kort tot lang en van eenvoudig tot erg pittig. Ontdek bijvoorbeeld de schitterende Hoge Venen waar je kilometers over knuppelpaden kunt lopen.

Het Natuurpark Hoge Venen – Eiffel  ligt grofweg tussen Eupen (vlakbij de Limburgse grens) en Burg Reuland. In Duitsland loopt het natuurgebied door in de Duitse Nord-Eifel.  Naast uitgestrekte bossen vind je bij Botrange  het hoogste punt van België (694 m).Hier kom je ook bij de Baraque Michel waar je de beste toegang tot de Hoge Venen en de wandelgbieden vindt.

Het is een uniek natuurgebied met veenmoerassen, heide en bos. Je wandelt er over knuppelpaden en ontdekt een prachtige en vooral unieke natuur.  In de winter wordt het landschap door sneeuw sprookjesachtig en kun je er op veel plaatsen langlaufen en zelfs skiën.

Tips

Hieronder staan een paar links naar informatie op DichtbijOpVakantie voor de vakantie naar België

Wil je via een reisorganisatie? Dan zijn dit onze tips:

#Dichtbijtip » Last minutes Landal korting tot 35%


Korting Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft voor 2019 weer prachtige aanbiedingen in de voorjaarsvakantie, meivakantie en zomer 2019. Boek op tijd omdat deze periodes erg populair zijn. De korting bij Landal loopt nu zelfs op tot tot 35%. Bekijk de actuele aanbiedingen